Hareket halindeki araca bağlanan köpeğin sürüklenmesi

- Edirne'de bir köpeği, hareket halindeki aracın arka tamponuna bağlayıp sürüklenmesine neden olan sürücüye idari para cezası uygulandı, köpek ise koruma altına alındı

Google Haberlere Abone ol
Hareket halindeki araca bağlanan köpeğin sürüklenmesi

EDİRNE (AA) - Edirne'de bir köpeği, hareket halindeki aracın arka tamponuna bağlayıp sürüklenmesine neden olan sürücüye idari para cezası uygulanırken, köpek koruma altına alındı.

Duyarlı bir vatandaşın Edirne-Keşan karayolunda köpeğe kötü muamele yapılmasını cep telefonuyla kaydetmesi ve görüntülerin haberlere konu olmasının ardından harekete geçen Keşan Emniyet Müdürlüğü ekipleri aracın plakasından sürücü M.K.'ye ulaşmıştı. Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde ikamet eden M.K. Keşan Emniyet Müdürlüğüne gelerek ifade verdi.

Malkara'ya bağlı bir köyde fırın ve lokantası olduğu öğrenilen M.K.'ye Doğa Koruma ve Milli Parklar Edirne Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14'üncü maddesine muhalefet suçundan idari para cezası uygulandı.

Koruma altına alınan köpek ise Keşan Belediyesi barınağına alındı.

-"Başka nasıl götürebilirim" savunması yapmıştı

İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş, karayolunda kapalı panelvanın arka tamponuna bağlanan bir köpeğin hareket halindeki aracın ardından koşmasını görüntülemişti.

Köpeğin tampon ile boynundaki ipin gerilmemesi için verdiği mücadele ve zaman zaman yorgunluktan düşerek sürüklenmesi de görüntülere yansımıştı.

Yorumlar