Harekat devam edecek mi sorusuna Erdoğan'dan yanıt: Kesinlikle

Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin Barış Pınarı Harekatı devam edecek mi sorusuna "Kesinlikle. Burada son terörist bölgeyi terk etmedikten sonra biz bu işi bırakmayız." şeklinde yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Harekat devam edecek mi sorusuna Erdoğan'dan yanıt: Kesinlikle

Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin dördüncü toplantısına katılmak üzere gittiği Macaristan'dan dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş yolunda uçakta bulunan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, terör örgütünün taciz atışlarına devam ettiğini vurgulaması üzerine bir gazeteci "Bu durumda Barış Pınarı Harekatı devam edecek diyebilir miyiz?" sorusunu yöneltti. Erdoğan, "Kesinlikle. Burada son terörist bölgeyi terk etmedikten sonra biz bu işi bırakmayız." şeklinde yanıt verdi.

HAREKAT DEVAM EDECEK

Dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, terör örgütünün taciz atışlarına devam ettiğini söyledi.

"Bu durumda Barış Pınarı Harekatı devam edecek diyebilir miyiz?" sorusunu yönelten gazeteciye yanıt veren Erdoğan, "Kesinlikle. Burada son terörist bölgeyi terk etmedikten sonra biz bu işi bırakmayız. Bu işin bir boyutu. İkinci olarak, diğer ülkeler buradan çıkmadıktan sonra biz buradan çıkmayız. Biz Suriye'nin birliğine, beraberliğine ve bütünlüğüne taraftarız. Asla parçalanmasını da istemeyiz. Eğer diğer ülkeler de buna taraftarlar ise kendilerinin de bunu ispat etmeleri lazım. Onlar ispat edecekler ki bizden de bunun ispatını istesinler. Bunların hiçbirinin burada sınırı yok ama bizim burada sınırımız var. En batıdan aldığımız zaman en doğuya kadar sadece 911 kilometre Suriye sınırı var. Oysa burada ne Rusya'nın ne ABD'nin ne de İran'ın sınırı var. Sadece Irak'ın biraz sınırı var. Bizim Adana Mutabakatı gibi bir belgemiz var. Bu terör örgütleri temizlenmedikçe, Adana Mutabakatı'nın bize vermiş olduğu yetkiyle buradaki duruşumuzu aynen devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar