Hani hükümeti Perinçek yönetiyordu?

Cumhur İttifakı'nda yer almak isteyen Doğu Perinçek'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan onay çıkmadı. Erdoğan'ın kararı sonrasında, başta Davutoğlu olmak üzere, "Erdoğan'ı Perinçek yönetiyor" iddialarını savunanlar da boşa düşmüş oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hani hükümeti Perinçek yönetiyordu?

Doğu Perinçek, Cumhur İttifakı'nda yer almak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Ancak Erdoğan, Perinçek'e onay vermedi.

Hadi Özışık'ın programında açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kendisinin talebi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüklerini söyledi.

Görüşmede, Erdoğan'a Cumhur İttifakı'na katılmak istediğini ilettiğini belirten Perinçek, "AK Parti, MHP ve Vatan Partisi, Türkiye'ye çok önemli bir mesaj olur. Türkiye'nin bu zorluklardan çıkışı konusunda bir kararlılığa Sayın Cumhurbaşkanımız önderlik edebilir. Türkiye'nin köklü çözümü olurdu. Amerika'dan korktukları için bunu yapamıyorlar. HÜDA PAR'ı, Şeyh Saitleri, Seyit Rızaları tercih ediyorlar. Ama Atatürk geleneğini tercih edemiyorlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu teklife ne dediği sorusuna Perinçek, "HÜDA PAR'ı tercih ettiklerine göre... Sonuç açık" diyerek olumlu yanıt alamadıkları mesajını verdi.

HÜDA PAR, seçimlere AK Parti listelerinden gireceği kararını açıklarken, Doğu Perinçek bu duruma sert sözlerle tepki göstermişti. Perinçek, şunları söylemişti: "HÜDA PAR kim? Şeyh Said, Seyid Rıza. Bu nasıl milliyetçilik oluyor? Devlet Bahçeli, BBP bunu nasıl hazmediyor? HÜDA PAR çıkınca ilk biz tavır aldık. HÜDA PAR'ı Meclis'e sokacaklar, öbür taraf da PKK'yı sokuyor. Bunlarla Türkiye'yi götürebilir misiniz? Onun için sistem çöküyor. 540 milyon lirayı Maliye Bakanlığı olarak trink diye ödüyor PKK'ya. Biz ödemeyiz o parayı. Terörü besleyen sistem ayakta kalabilir mi? Onun için Vatan Partisi gerekli.

Biz ameliyat partisiyiz. Türkiye'nin köklü sorunları var. Bankaların kârı bu sene 466 milyon lira. Yüzde 80 kurumlar vergisi koyacağız, bunu yatırım sermayesi yapacağız mesela. Ameliyat olmayayım, aspirinle vaziyeti kurtaralım diye düşünülüyor. PKK ile HÜDA PAR ile işbirliği yapanların hiçbir geleceği yok. Birisi HDP üzerinden PKK ile öteki de HÜDA PAR ile işbirliği yapıyor. Vatan Partisi ne yapacak? Şeyh Said ve Seyid Rıza'nın heykellerini vinci getirip, halkın desteğiyle kaldıracak. Vatan Partisi Atatürk'ün yanında. Türkiye bunları temizleyecek, göreceksiniz."

Yorumlar