Hane başı destek ödemeleri başvuru nasıl yapılır?

Hane başına ödenen 10 bin lira destek ödemeleri başvuru nasıl yapılır, 10 bin lira destek ödemesi alabilmek için başvuru yapmak şart mı?

Google Haberlere Abone ol
Hane başı destek ödemeleri başvuru nasıl yapılır?

Hane başı destek ödemeleri kapsamında depremzedelere 10 bin lira veriliyor. Ödemeyi alabilmek için başvuru nasıl yapılır veya ne yapmak gerekir soruları ise depremzedeler tarafından merakla soruluyor. Deprem bölgesinde bulunan ve evleri hasar gören bütün vatandaşlara verilen destek ödemeleri ilk etapta depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için veriliyor. Peki, Hane başı destek ödemeleri başvuru nasıl yapılır?

HANE BAŞI DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU 

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, 2 büyük depremin ardından konutları hasar görenlere yönelik 10 bin TL tutarındaki 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin yapılmaya başlandığı belirtilerek  "Hasar tespit çalışmaları sahada devam etmekte olup, çalışmalar sonuçlandıkça ödemeler yapılmaktadır. Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir. Şu ana kadar 337 bin 933 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup ödemelere başlanmıştır. Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmamaktadır. Hane Başı Destek Ödemeleri Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşlarımızın doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşlarımızın ise TC kimlik numaralarına yapılmaktadır" denildi.

Vatandaşların E-Devlet hesaplarına mutlaka bu süreçte iban numaralarını eklemeleri önemle tavsiye edilir. Bu sayede T.C kimlik numaranıza yapılacak ödemeler E-Devlet ekranında bulunan güncen ibana yani hesabınıza yatırılacaktır.

Yorumlar