Han Şeyhun’da çocuklara eğlence treni

- Kimyasal silah mağduru Han Şeyhun’da çocuklara eğlence treni yapıldı - Eğlence trenine binen 6 yaşındaki Muhammet: -"Tren çok güzel. Biz çok mutluyuz. Trenle müzik eşliğinde tur atmak için buradayım" - Tura katılan bir diğer çocuk Riyad Deyyüb: - "Dayımın ve dedemin evlerinin yanından geçmek için trene bindim. Yeni arkadaşlarla tanışmak için buradayım"

Google Haberlere Abone ol
Han Şeyhun’da çocuklara eğlence treni

İDLİB (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'e bağlı, Beşşar Esed rejiminin kimyasal katliam yaptığı Han Şeyhun'da, çocukları saldırıların psikolojik etkisinden kurtarmak için eğlence treni yapıldı.

Saldırılar nedeniyle Han Şeyhun'u gezemeyen çocuklar, rengarenk vagonlardan oluşan eğlence treninde ilçeyi tanıyor.

Traktöre ek olarak konulan 4 vagonda yaklaşık 30 çocuk, şarkılar söyleyerek ilçe merkezini dolaşıyor.

Han Şeyhun'da eğlence treni projesini hayata geçiren Muhammet El Abed AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Savaş Han Şeyhun'da çocukların içinde korku ve olumsuz etki bıraktı. Çocuklar artık mahallelerde gezmekten çekiniyorlar. Bu trenle hem eğlenecekler hem de ilçelerini tanıyacaklar." dedi.

Lastik tekerleklerden kendi imkanlarıyla renkli vagonlar yaptığını söyleyen El Abed, "Han Şeyhun’un çocuklarına kendi yaşadıkları ilçeyi tanıtmak istiyoruz. Onları korkudan kurtarmak. Eğlendirip güldürmek istiyoruz." diye konuştu.

Eğlence trenini kullanan Ebu Taj, "Çocuklar çıkıp yaşadığı mekanı gezmeli, tanımalı, bilmeli. Bu tren projesi çocukların yaşadıkları acıları unutmalarına ve gülmelerine vesile oldu." ifadelerini kullandı.

Babaların çocuklarını tren sürücüsüne tur bitene kadar emanet ettiğini aktaran Ebu Taj, tur bittikten sonra her çocuğu kendi evine bıraktığını dile getirdi.

Eğlence treni turuna katılan altı yaşındaki Muhammet, "Tren çok güzel. Biz çok mutluyuz.Trenle müzik eşliğinde tur atmak için buradayım." dedi.

Tura katılan bir diğer çocuk Riyad Deyyüb de "Dayımın ve dedemin evlerinin yanından geçmek için trene bindim. Yeni arkadaşlara tanışmak buradayım." diye konuştu.

Esed rejiminin Han Şeyhun beldesine 4 Nisan'da yaptığı kimyasal silah saldırısında en az 100 sivil ölmüş, 500 sivil yaralanmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün Han Şeyhun Katilamı'na ilişkin ortak soruşturması neticesinde, saldırının Esed rejimi tarafından gerçekleştirildiği kesinleşmiş, bu yöndeki rapor BM Güvenlik Konseyine sunulmuştu.

Yorumlar