Hamiyet Yalçınkaya kimdir, nerelidir? Leyla Amed kim?

Hamiyet Yalçınkaya'nın kim ve nereli olduğu soruları son operasyonla birlikte merakla sorulmaya başlandı. Örgütün üst düzey isimleri arasında olan Yalçınkaya operasyonla etkisiz hale getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Hamiyet Yalçınkaya kimdir, nerelidir? Leyla Amed?

Hamiyet Yalçınkaya kimdir, nerelidir, terör örgütüne ne zaman katıldı soruları bu aralar merakla soruluyor. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'nın üst düzey isimlerinden Leyla kod adlı Hamiyet Yalçınkaya'nın öldürüldüğü bilgisi verildi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamadan sonra "Hamiyet Yalçınkaya kimdir, nerelidir?" sorusu merakla sorulmaya başladı.

Hamiyet Yalçınkaya kimdir, nerelidir?

Hamiyet Yalçınkaya ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu: 

Bakanlığımız, yurt içindeki sözde en üst düzey terörist olan ve kırmızı kategoride aranan Hamiyet Yalçınkaya'nın Şırnak kırsalında etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamada, Şırnak Bestler Dereler bölgesinde Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda, 22 Ocak'ta Besta Giresinumu bölgesinde 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anımsatıldı.

Açıklamada, 7 Mart'ta başlayan ve devam eden Eren Abluka Sonbahar Kış-26 Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk 2023-1 Operasyonu kapsamında çatışma bölgesindeki aramalar sırasında bulunan bir cesedin yurt içindeki en üst düzey terörist olan ve kırmızı kategoride aranan sözde Botan Saha Sorumlusu Leyla Amed kod adlı Hamiyet Yalçınkaya olduğunun belirlendiği belirtildi.

Bakanımız Sn. Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Durmak yok. Eren Abluka Bestler Dereler Operasyonu'nda Türkiye'deki en üst düzey terörist olan sözde Botan Saha Sorumlusu kırmızı kategorideki Leyla Amed kod adlı Hamiyet Yalçınkaya sarı torbada. Kahraman jandarmamıza tebrikler." ifadelerini kullandı.

Yorumlar