Hamas'ın öldürdüğü İsrail askeri sayısı açıklandı

Hamas tarafından 7 Ekim'den bu yana öldürülen İsrail askeri sayısının 500'ü aştığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Hamas'ın öldürdüğü İsrail askeri sayısı açıklandı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şu ana kadar Hamas'ın verdiği karşılık sonucu ölen asker sayısı 500'ü aştı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalarda son 24 saatte daha fazla İsrail askeri yaralanarak toplam sayının arttığı bildirildi. Aralarında ağır yaralıların da bulunduğu 15 askerin yaralandığı ifade edildi.

İSRAİL ASKERLERİNİN DURUMU

İsrail ordusunun son verilerine göre, 7 Ekim'de başlayan kara harekatından bu yana yaralanan asker sayısı, 209'unun durumu ağır olmak üzere 936'ya yükseldi. Bu süreçte, toplam yaralı asker sayısı ise 344'ü ağır olmak üzere 2 bin 180'e ulaştı. Gazze'deki çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısının 502'ye yükseldiği belirtildi.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SALDIRILARI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılar da devam ediyor. İsrail savaş uçaklarının Han Yunus kentinin doğusundaki El-Fehhari bölgesinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 11 kişi hayatını kaybetti. Refah şehrindeki bir saldırıda ise en az 20 kişi öldü. Şabura Mülteci Kampı'nda yapılan saldırıda da Diyab ailesinin evi hedef alınarak çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

GAZZE'DEKİ İNSANİ DURUM

İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda can kaybı ve yaralanmalar artmaya devam ediyor. El-Megazi Mülteci Kampı'na yapılan bir dizi hava saldırısında 14 kişi öldü. İsrail'in saldırıları sonucunda ölenlerin toplam sayısı 21 bin 507'ye, yaralı sayısı ise 55 bin 915'e yükseldi.

Yorumlar