Hamas'ın İsrail'e tanıdığı süre doldu, saldırı başladı

Hamas'ın İsaril'e tandığı "çekilme" süresi saat 18.00 itibariyle doldu. Sürenin dolmasıyla birlikte Hamas, İsrail kentlerine roketli saldırılar başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Hamas'ın İsrail'e tanıdığı süre doldu

Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik zulmü devam eden İsrail'e Hamas tarafından tanınan süre akşam saat 18.00'de doldu. Sürenin dolmasıyla birlikte Hamas roketli atışlara başladı. 

Hamas'ın İsrail'e verdiği "Güvenlik güçlerinizi 18.00'e kadar çekin" ültimatomunun ardından ardından Gazze Şeridi'nden Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine 6 roket atıldı.

Hamas, İsrail'in güvenlik güçlerini Tapınak Dağı ve Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nden yerel saatle 18.00'e kadar geri çekmemesi halinde saldırıya geçeceklerini bildirmişti.

Hamas ayrıca Kudüs'teki çatışmalarda gözaltına alınan Filistinlilerin de 18.00'e kadar serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

Hamas'ın açıklamasının ardından İsrail ordusu alarm durumuna geçerken, Gazze sınırında yer alan Aşkelon şehrinde halka açık sığınaklar açılmıştı. Yetkililer, alınan kararın ordu tarafından değil, belediye tarafından alındığını açıklamıştı.

Bu gelişmelerin ardından Gazze Şeridi'nden Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine 6 roket atıldığı bildirildi. Saldırı Hamas üstlendi. İsrail'de sığınaklara inmeye çağıran sirenler çaldı. İsrail parlamentosu tahliye edildi.

 

Yorumlar