Hamas ve Fetih'in uzlaşı anlaşmasını imzalaması

- Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi ile telefonda görüştü

Google Haberlere Abone ol
Hamas ve Fetih'in uzlaşı anlaşmasını imzalaması

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'ye Filistin uzlaşısına ilişkin bilgi verdiği bildirildi.

Hamas ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sibsi ile Heniyye arasındaki telefon görüşmesinde Filistin uzlaşısıyla ilgili gelişmeler ayrıntılı olarak ele alındı.

Görüşmede Tunus'un bölgede rol model olduğunu ifade eden Heniyye, "Filistin halkı da yeni bir uzlaşı aşamasından geçiyor ve bu aşamanın başarılı olmasını arzu ediyoruz." dedi.

Sibsi ise uzlaşının Filistin meselesi için iyi bir başlangıç olduğunu belirterek, "Tunus halkı, siyasal çoğulculuğu seçti. Aynı şekilde Filistin'in durumu da uzlaşıyla beraber iyiye doğru ilerleyecek. Tunus, Filistin'in bu adımında başarılı olması için gerekli unsurları sağlamaya hazır." diye konuştu.

Heniyye'nin ülke liderleri ve yetkilileriyle son iki gündür gerçekleştirdiği bir dizi görüşmede, Fetih ile Hamas arasında sağlanan uzlaşı ve Mısır'ın başkenti Kahire'de imzalanan anlaşmaya ilişkin bilgi verdiği ifade ediliyor.

Hamas ve Fetih heyetleri, Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı.

Yorumlar