Hamas ve Fetih'in uzlaşı anlaşması

- Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, Gazze'yi ziyaret eden İsviçreli heyetle ulusal uzlaşıyı görüştü

Google Haberlere Abone ol
Hamas ve Fetih'in uzlaşı anlaşması

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, Gazze'yi ziyaret eden İsviçreli heyetle Filistin'deki ulusal uzlaşı sürecini görüştüğü bildirildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre Heniyye, İsviçre Hükümeti Ortadoğu Barış Süreci Temsilcisi Roland Steininger ve İsviçre'nin Filistin Temsilcisi Julien Thoni'nin de aralarında olduğu İsviçreli heyet ile Gazze'de bir araya geldi.

Görüşmede, Hamas ve Fetih'in uzlaşı anlaşması ile Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'deki görevlerini teslim alma süreci ele alındı.

Heniyye, Hamas'ın Mısır'ın başkenti Kahire'de 21 Kasım'da düzenlenmesi planlanan "Filistin ulusal diyalog oturumları"na uzlaşıyı tamamlamak ve çabaların başarıya ulaşmasını sağlamak için "ciddiyetle" katılacağını belirtti.

İsmail Heniyye ayrıca, geçen dönemlerde Hamas ve Fetih arasında yakınlaşma sağlanması konusunda İsviçre'nin oynadığı rolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İsviçre, Ekim 2014'te Gazze'deki hükümet çalışanlarının maaş krizinin çözümü için Birleşmiş Milletler gözetiminde bir yol haritası önerisinde bulunmuştu.

Hamas ve Fetih heyetleri Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Anlaşmayla Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin en geç 1 Aralık'a kadar Gazze'deki tüm görevlerini Batı Şeria'da olduğu gibi yerine getirmesi planlanıyor.


Yorumlar