Hamas, Gazze'deki memurları emekliye ayrılmasına tepki gösterdi

Hamas Sözcüsü Kasım: "Bu karar, Hamdallah hükümetinin Gazze'ye uyguladığı ceza politikasının devam ettiği anlamını taşıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hamas, Gazze'deki memurları emekliye ayrılmasına tepki gösterdi

Hamas, Ramallah merkezli Filistin hükümetinin Gazze'deki 6 bin 145 memuru erken emekliye ayırmasına tepki gösterdi.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu karar, Hamdallah hükümetinin Gazze'ye uyguladığı ceza politikasının devam ettiği anlamını taşıyor." denildi.

Kararın, "insanlık dışı" ve "ahlaki değerlerden yoksun" olduğu belirtilen açıklamada, atılan adımla Gazze ablukasının sıkılaştırılmasına katkı sağlandığı vurgulandı.

Hamdallah hükümetinin, Gazze'deki görevini bıraktığı ifade edilen açıklamada, hükümete, alınan karardan geri adım atma, yasal, siyasi ve ahlaki sorumluluk üstlenme çağrısı yapıldı.

Fetih Hareketi tarafından yönetilen Ramallah merkezli Filistin hükümeti, bugün Gazze'deki 6 bin 145 memuru erken emekliye ayırmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud, kararın geçici olduğunu belirterek, "Bu ve daha önce devreye sokulan uygulama ve önlemler Hamas'ın bölücü ve parçalayıcı faaliyetlerine son vermesine bağlı olarak alınan geçici önlemlerdir." demişti.

Yorumlar