Hamaney, İran'ın ABD üslerini vurmasının ardından konuştu

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Devrim Muhafızlarının Irak'ın Bağdat ve Erbil kentlerindeki ABD üslerini vurmasının ardından kameraların karşısına geçti. İran ve ABD arasındaki gerilimlere değinmeyen Hamaney, Kasım Süleymani ile ilgili geniş açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Hamaney kameraların karşısına geçti

ABD, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi İHA'larla düzenlendiği saldırıyla öldürdü. Bağdat'ta başlayan ve Kirman'da dün Süleymani'nin defnedilmesine kadar günler süren cenaze törenlerinin ardından İran, ABD üslerine karşı "intikam operasyonu" adı altında saldırılar düzenlendi.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ise saldırıların hemen ardından bugün kameralar karşına geçerek açıklama yaptı. Hamaney, Süleymani için övgü dolu sözler kullanırken ABD ve İran arasındaki gelişmelere ilişkin net ifadeler kullanmadı.

"GERÇEK BİR MÜMİNDİ"

Ayetullah Hamaney'in açıklamaları şu şekilde; "Hayatını kaybedenler için, şehitlerimiz için, Kasım Süleymani için şunu söylemek istiyorum: onun karakteri ve şahsiyetiyle ilgili birçok şey söylendi. Bizim dostumuz olan bu cesur ve cömert adam şu anda cenette bulunmakta. Onun kişisel özelliklerini hepimiz biliyoruz. Ben de bu doğrultuda birkaç şey söylemek istiyorum; Şehit Süleymani bilge ve cesur bir adamdı. Hiçbir tehlike karşısında gözünü kırpmadan ilerlerdi. Aynı zamanda bilge bir adamdı. Her zaman yaptıklarında bir mantık vardı. Cesaretini sadece askeri alanda değil, siyasi alanda da kullandı. Söylediği kelimeleri etkileyiciydi ve fark yaratırdı. Tüm bununla birlikte gerçek bir mümindi. Cesareti ve bilgeliğini Allah yolunda kullandı."

Yorumlar