Halkbank 25 bin TL kredi şartları nelerdir?

Halkbankası tarafından esnafa verilecek 25 bin TL kredi şartları esnaf tarafından merak konusu oldu. Krediyi herkes alabiliyor mu yoksa belli şartları karşılamak mı gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Halkbank 25 bin TL kredi şartları nelerdir?

Halkbankası tarafından esnafa verilecek 25 bin lira kredi desteği esnafta büyük bir sevinçle karşılandı. Ancak esnafın kafasında bir soru işareti var. Bu kredinin şartları nelerdir? Herkes bu krediyi kullanabiliyor mu?

İşte Halkbankası tarafından esnafa verilecek olan 25 bin liralık kredinin şartları ve detayları: 

Halkbankası tarafından iki ayrı paket şeklinde kredi verilecek. Birincisi direkt 25 bin TL nakit kredi. Bu kredinin geri ödemesi 36 ay eşit taksitler halinde olacak. Bu ödemeler sırasında 6 ay ödemesiz bir imkan da tanınacak. 

İkinci paket ise işletme kredisi yanında, esnaf ve sanatkârların mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecekleri, çek ve senet işlemlerini kart üzerinden gerçekleştirerek nakit akışlarını düzenleyebilecekleri, çalıştıkları tedarikçilerden avantajlar sağlayabilecekleri Paraf Esnaf Kart Destek paketi kapsamında 25 bin TL'ye kadar limitli olarak ayrıca tanımlanabilecektir.

İşletme kredisi yanında 3 ay ödemesiz dönemli, 12 aya kadar vadeli, 25 bin TL'ye kadar limitli Paraf Esnaf Kart ile esnaf ve sanatkârlar mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecek, çek ve senet işlemlerini kart üzerinden gerçekleştirerek nakit akışlarını düzenleyebilecek, çalıştıkları tedarikçilerden de avantajlar sağlayabilecekler.

Kredinin faiz oranı ise yüzde 4,5 olarak belirlendi.

HALKBANK'TAN KREDİ BORÇLARINI 3 AY ERTELEME İMKANI

Öte yandan Halkbank, kredi borcunu ödeme güçlüğü çekenler için 3 ay erteleme imkanı getirdi. Bu kapsamda; 

31 Mart 2020 tarihine kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerini erteleyebilecek.

Esnaf ve sanatkarların bu dönemde yaşadıkları olumsuzluklara destek olmak amacıyla talep etmeleri halinde kullanmış oldukları kredilerin; Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 aylarında vadeleri gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek.

Nakit akışı bozulduğu için ödeme sorunu yaşayan Banka müşterilerine, 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini uygun vadeli yapılandırma imkânı sunulacak. Ödemesiz dönem, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar uzatılabilecek.

Personel maaşlarını Halkbank üzerinden ödeyen firmalara, istihdamlarını Şubat sonuna göre azaltmamaları şartıyla, gelecek 3 aylık dönem boyunca personel maaş gideri kadar ilave kredi limiti verilecek.

Bankanın kredili müşterileri tarafından Halkbank üzerine keşide edilmiş çeklerin ödenmesi amacıyla, genel kredi limitleri artırılarak firmalara ilave nakit kredi limit tahsis edilecek.
İşletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere; Halkbank kurumsal kredi kartı ve Doğrudan Borçlandırma Sistemi limiti bulunan firmaların kurumsal kart limitleri artırılacak.

Detaylar Geliyor...

 BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ankara'da yaşlı amcaya terbiyesizlik

 

Yorumlar