Halk TV ekranlarında skandal diyalog

Halk TV ekranlarında yayınlanan bir diyalog, izleyenleri hayretler içerisinde bıraktı. CHP tarihini ve Türkiye'nin son 80 yılını bilenlerin çok da şaşırmadığı diyalog, CHP zihniyetinin muhalefetteyken bile devleti soymaya devam ettiğini net bir şekilde ortaya koyuyor.

CHP'nin yayın organı Halk TV'de yandaş gazeteci Ayşenur Arslan tarafından sunulan programda duyanların kulaklarına inamadığı diyaloglar yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti tarihini bilenlerin çok da şaşırmadığı diyalog, 80 yıl boyunca TRT, Anadolu Ajansı, PTT, Türk Telekom ve benzeri devlet kurumlarında bankamatik memuru olarak çalışanların, devleti hala soymaya devam ettiklerini ortaya koyuyor. AK Parti dönemiyle birlikte muslukları kesildiği sanılan kesimin aslında muhalefetteyken bile devleti, kitabına uydurarak soymaya devam ettikleri görülüyor. 

Hükümetin "Kısa Çalışma Ödeneği" gibi hayati öneme sahip icraatını eleştirmeye çalışan Ayşenur Arslan, farkında olmadan büyük bir skandalı ortaya çıkardı. 

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Miyase Yıldırım'ın konuk olduğu programda, "Kısa Çalışma Ödeneği" hakkında yapılan diyalog, Cumhuriyet Gazetesi'nin devletin bu önemli desteğini istismar ederek, haksız bir şekilde aldığı ortaya çıktı. 

Ayşenur Arslan'ın konuğu, "Kısa Çalışma Ödeneği"nden kendilerinin de faydalandığını belirterek, eleştirilmemesini istiyor. 

Ayşenur Arslan ise, "Kısa çalışıyor musunuz ki?" şeklinde farkında olmadan her şeyi ifşa eden bir soruyu soruveriyor. 

Boşluğuna gelmiş olmalı ki, Cumhuriyet Gazetesi çalışanı da, "Hayır kısa çalışmıyoruz, tam çalışıyoruz" şeklinde cevap veriyor.

Arslan'ın, "E o zaman nasıl faydalanıyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise, "Orasını karıştırma, kitabına uyduruyoruz" imasında cümlelerle cevap alıyor.