Halk bu gece de meydanlarda nöbette

FETÖ çetesi tarafından girişilen darbeden sonra sokaklara çıkan halkın demokrasi nöbeti bu akşam da sürüyor

Google Haberlere Abone ol
Halk bu gece de meydanlarda nöbette
TSK içindeki yapılanma tarafından girişilen darbeden sonra meydanlara çıkarak girişimi engelleyen halk bu gece de meydanlarda. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın çağrılarından sonra darbe girişimi gecesi ve dün gece meydanları dolduran halk bu akşam bir kez daha meydanlara aktı. 

TAKSİM MEYDANI DOLDU

 İstanbul'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla, Taksim Meydanı'nda ve AKOM binası önünde toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, Taksim'e geldi. Vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı. Meydanda kalabalık giderek artıyor.

Darbe girişimine tepki göstermek isteyen vatandaşlar, AKOM binası önünde de toplandı.
Aileleriyle konvoylar ve kalabalık gruplar halinde bina önüne gelen vatandaşlar, sık sık "Millet burada darbeciler nerede" sloganları attı.



Burada toplanan bir grup vatandaş, daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığı önüne yürüdü.

BİNGÖL'DE HALK MEYDANLARDA

Halkın meydana döküldüğü şehirlerden biri de Bingöl oldu. Bingöl'de binlerce kişi Dörtyol Meydanı'na akın ederek darbe girişimini bir kez daha protesto ederek demokrasi nöbetine başladı. Aynı alanda darbe girişimi gecesi ve dün gece de gösteriler düzenlenmişti. 



GAZİANTEP

Ellerinde bayraklarla Demokrasi Meydanı'na gelen vatandaşlar, darbe ve FETÖ'ya karşı sloganlar atarak, tekbir getirdi. Vatandaşların oluşturulan güvenlik noktalarında aranarak alındığı alanda, İstiklal Marşı okunarak, mehter marşı çalındı, dua edildi. Suriyelilerin de yoğun ilgi gösterdiği meydanda, bazı kişiler, büyük Türk bayrakları açarak yürüdü.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Demokrasi Meydanı'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantta halka seslendi.

Meydana gelen insanların tesadüfen toplanmadığını, bir araya gelmenin ortak bir değeri olduğunu belirten Tayyar, "Meydanda AK Partiye, CHP'ye MHP'ye ya da diğer partilere oy verenler var. Siyasette çizgi ne olursa olsun zikri ne olursa olsun, hangi düşünce grubuna bağlı olursa olsun, hangi etnik kökene mensup olursa olsun bizi bir araya getiren değer, bu bayraktır, bu millettir, bu vatandır. Şunu herkes bilsin ki mesele bayraksa, gerisi teferruattır, mesele devletse gerisi teferruattır, mesele vatansa gerisi teferruattır. Burayı dolduran bütün gençler, hanımefendi ve beyefendilere siyasi görüşü, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Vatandaşların eş ve çocuklarıyla meydanlara yürüdüğü kentte, ana caddelerde de ilerleyen araçlar da Türk bayraklarıyla konvoy oluşturdu.

TEKİRDAĞ 

Valilik Binası önünde toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan", "Paralel hainler hesap verecek", "Millete kalkan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

Kentte faaliyette olan birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, partililer ve vatandaşların katıldığı etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

VAN 

Van'da Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınadı.
Sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirlerinin de desteğiyle gerçekleştirilen "demokrasi nöbeti" mitinginde vatandaşlar, "her şey vatan için", "şehitler ölmez vatan bölünmez", "idam istiyoruz", "Türk, Kürt burada FETÖ nerede" sloganları atarak, kalkışmaya tepki gösterdi.
Meydanı Türk bayraklarıyla donatarak güvenlik önlemi alan polislere sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara hitap eden AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, İstanbul'da darbe girişimini protesto eden vatandaşlara yönelik saldırıda Van'dan bir vatandaş ile bir polis memurunun şehit olduğunu belirtti.

Şehitler için fatiha okutan Soğanda, "İstanbul'da darbe girişimine karşı duran vatandaşlar arasında Vanlı hemşehrilerimiz de bulunuyordu. Aldığımız bilgilere göre Gürpınarlı vatandaşımız Burhan Öner ile Ercişli polis memurumuz Halil Hamuryen şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve halkımıza da başsağlığı diliyorum." dedi.

Soğanda, ordunun içindeki bir kesimin halkın parasıyla alınan silahları halka karşı kullandığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin dik duruşuyla kalkışmanın başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti.

Üç günden bu yana halkın alanları boş bırakmayarak demokrasiyi sahiplendiğini aktaran Soğanda, şöyle dedi:

"Tüm ülkede olduğu gibi Van'ımızda da on binlerce kişi bu meydanlarda direndi. Halkımız birlikteliğin en güzel örneğini sergiledi ve bu darbecilere karşı gücünü gösterdi. Alanlarda olmaya devam edeceğiz. Alanları doldurup, direnen tüm vatandaşlarımıza, demokrasiden, insan haklarından, hukuktan ve ümmetten yana olan herkese selam olsun. Allah'ın izniyle bu FETÖ girişimini de her beraber bertaraf edeceğiz. Bu alçaklar, yaptıklarının cezasını çekecektir. Şu anda adliyelerde bunların uşağı olanlar gözaltına alınıyor. Bizler onların hak ettikleri cezaları almaları için çaba göstereceğiz."

Konuşmaların ardından vatandaşlar, Beşyol Meydanındaki demokrasi nöbetini sürdürdü.

ESKİŞEHİR

Vatandaşlar, Türk bayrakları astıkları araçlarıyla konvoy oluşturdu, gruplar halinde gittikleri Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı binası önünde toplandı.
Burada, darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine, "Dik dur eğilme bu millet seninle", "İşte ordu işte komutan" sloganları atıp, alkışlarla olayı protesto etti.

Vatandaşların parti binasının bulunduğu yerde bekleyişleri sürüyor. Bu arada, çok sayıda polisin yanı sıra TOMA araçlarının parti binası ve çevresinde güvenlik önlemi aldığı görüldü. Öte yandan camilerden yatsı namazı öncesi sela okundu.

MERSİN

Akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na gelen vatandaşlar, darbe aleyhine sloganlar attı.

Vatandaşlar, darbe girişimini önlemeye çalıştıkları sırada şehit olanlar için dua edip, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Mersin Teşkilat Başkanı Abdullah Akmaz, namazın ardından yaptığı konuşmada, darbe girişiminin sadece hükumete değil, millete karşı yapıldığını bildirdi.
Cumhurbaşkanı ve hükumetin tavrının, girişimin fazla tahribat yapmasını önlediğine işaret eden Akmaz, "Birçokları 'milleti sokağa çıkarmak uygun mudur?' gibi sorular sormaktadırlar ama eğer o halk sokağa çıkmasaydı bugün, bu meydanlarda tanklar ve Pensilvanya'nın terörist askerleri cirit atacaktı. Bu sebeple halk milli iradeye sahip çıktı ve dar benin böyle birden önlenmesine, birlik ve beraberlik içerisinde manevi güç oldu." dedi.

ERDOĞAN'DAN ÇAĞRI

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Konya gibi şehirlerde halk bu akşam da meydanlara çıkarak, demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Halkın meydanlara çıkmasında en büyük etki ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarla, "Meydanları boş bırakmayın" çağrıları oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak darbe girişiminin yaşandığı gece Muğla'dan bağlandığı televizyon kanalları üzerinden halkı meydanlara çağırmıştı. Erdoğan daha sonra ise Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında ve sonrasındaki halka seslenişinde aynı çağrıyı yapmıştı. 

 

Yorumlar