Halk arzlarda yeni hareketlilik başladı

Halk arzlarda son iki aydır yaşanan durgunluk yerini yeniden hareketliliğe bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Halk arzlarda yeni hareketlilik başladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 7 Aralık 2023'ten bu yana verilen aranın ardından ilk halka arz onaylarını Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ ve Bor Şeker AŞ için verdi. Bu kararlar, 2024 yılının ilk halka arz başvurusu onayları olarak kayıtlara geçti.

PASİFİK DONANIM VE YAZILIM BİLGİ TEKNOLOJİLERİ AŞ'NİN HALKA ARZI

Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri'nin mevcut 120 milyon TL'lik sermayesi, 134 milyon TL'ye yükseltildi. Bu artırım sırasında oluşan 14 milyon TL'lik payların yanı sıra, mevcut ortaklar Fatih Erdoğan, Abdulkerim Fırat ve Mehmet Erdoğan'ın sahip olduğu toplam 27 milyon TL değerindeki B grubu paylar halka arz edilecek. 1 TL nominal değerli paylar, 35 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

BOR ŞEKER AŞ'NİN HALKA ARZI

Bor Şeker AŞ'nin sermayesi 200 milyon TL'den 240 milyon TL'ye çıkarıldı. Bu artışla birlikte oluşan 40 milyon TL'lik payların yanı sıra, Emir Haktan Dişli ve Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na ait toplam 70 milyon TL değerindeki C grubu paylar satışa çıkarılacak. 1 TL nominal değerli paylar, 26,54 TL sabit fiyat üzerinden satılacak.

Yorumlar