Halis Bilden kimdir, nerelidir? AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

Halis Bilden kimdir? AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halis Bilden kimdir, nerelidir, mesleği nedir, daha önce nerede çalıştığı soruları da cevaplarını buldu.

Google Haberlere Abone ol
Halis Bilden kimdir, nerelidir? AK Parti Diyarbakı

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halis Bilden kim ve nereli olduğu soruları adayların açıklanmasıyla birlikte gündem oldu.

HALİS BİLDEN KİMDİR, NERELİDİR?

Halis Bilden, 12 Ekim 1968'de Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dünyaya geldi. İlk eğitimini 1979'da Kazıktepe Köyü İlkokulu'nda tamamladı. Ardından Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'nden 1988 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimini Dicle Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde sürdüren Bilden, buradan başarıyla mezun oldu. Eğitimine Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde yüksek lisans yaparak devam etti.

Mesleki Kariyeri Bilden'in mesleki kariyeri 1994'te İstanbul Pendik Belediyesi'nde Mühendis olarak başladı. 1996 ile 1999 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Daire Başkanı olarak görev aldı. 1999-2000 döneminde askerlik görevini yerine getirdi.

2001-2004 yılları arasında Adana Büyükşehir Belediyesi'nde ve 2004-2005 yılları arasında Adana Seyhan Belediyesi'nde Teknik Belediye Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. 2005-2006 yıllarında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı ve ardından Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet verdi.

2006'da Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'na atandı. 2007-2008 yıllarında Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulundu. 2008 yılında ise Et ve Balık Kurumu Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı. Aynı yıl Tarım İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Kişisel Yaşamı Evli ve üç çocuk babası olan Bilden, İngilizce bilmektedir.

Siyasi Kariyeri

AK Parti Diyarbakır Belediye Başkan Adaylığı 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde, Halis Bilden, AK Parti tarafından Diyarbakır Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Siyasi kariyerinde bu önemli adımı atarak, yerel yönetimdeki deneyimini belediye başkanlığı ile taçlandırmayı hedefliyor.

Bilden'in bu adaylığı, Diyarbakır ve genel olarak bölge siyaseti için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Kendi mesleki ve akademik geçmişiyle birleştirilen siyasi tecrübesi, seçim sürecinde ön plana çıkan unsurlardan biri olmaktadır.

Halis Bilden kimdir, nerelidir? AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

Halis Bilden

 

 

Yorumlar