Halim Sarı neden öldü?

İzmir'de depremin üzerinden bir gün geçtikten sonra ulaşılarak kurtarılan Halim Sarı neden öldü?

Google Haberlere Abone ol
Halim Sarı neden öldü?

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim 2020 Cuma günü saat 14.51'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların enkazında yaşananlar hafızalara kazındı. Deprem esnasında yapılan arama kurtarma çalışmaları ve ortaya çıkan görüntüler izleyenleri hala etkilemeye devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmaları esnasında herkesi en çok etkileyen olaylardan biri de Halim Sarı'nın kurtarılması süreciydi. Alışveriş için Bayraklı ilçesindeki Yılmaz Erbek Apartmanı’nın zemin katındaki markete giden 62 yaşındaki Halim Sarı, burada depreme yakalanmış ve enkaz altında kalmıştı.

Yaklaşık 26 saat sonra enkaz altından çıkarılan yaşlı adam, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bugün hayatını kaybetmişti. Sosyal medya takipçilerinin “Halim Amca” olarak tanıdığı Halim Sarı, Tunceli AFAD İl Müdür Cem Erdoğan ile yaptığı diyalogla gündem olmuştu.

Halim Sarı enkaz altından sağ çıkmayı başardı ancak hastanede hayatını kaybetti. Bu nedenle birçok sosyal medya kullanıcısı Halim Sarı neden öldü sorusunu soruyor. Aslında sorunun cevabı kurtarma çalışmaları esnasında onunla diyalog kuran gönüllünün konuşmasında gizliydi. 

Halim Sarı'yı kurtarmaya çalışan gönüllü ona, "Halim amca kendini bırakma sadece burada değil hastanede de kendini bırakma, hastaneden çıkana kadar kendini bırakma" şeklinde özetlenebilecek önemli telkinlerde bulunuyor. Onu kurtarmaya çalışan gönüllünün durumun ciddiyetini anladığı için bu cümleleri kurduğu görülüyor. Çünkü 62 yaşındaki adamın 26 saat enkaz altında aç sussuz ve hareketsiz kalması başlı başına bir mucizeydi. 

Halim Sarı'nın enkaz altında sıkışan bacağının kangren olduğu, hastanedeki tedavi esnasında yapılan bütün müdahalelere rağmen ilerleme sağlanamadığı için hayatını kaybettiği öğrenildi.

İşte Halim Sarı'nın kurtarılması esnasında yaşanan diyalog:

Yorumlar