Halil Menci kimdir, nerelidir, yakalandı mı?

Halil Menci, MİT ve TSK tarafından düzenlenen ortak operasyonla Suriye'nin Kamışlı kentinde imha edildi.

Google Haberlere Abone ol
Halil Menci kimdir, nerelidir, yakalandı mı?

Halil Menci kimdir, nerelidir, yakalandı mı soruları İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı sonrasında merakla sorulmaya başlamıştı. Taksim'de düzenlenen bombalı saldırı ilk başlarda "DEAŞ görünümlü bir intihar saldırısı" olarak kamuoyuna yansıtılmak istenmişti. Saldırının ardından yakalanan bombacı ve ona yardım edenlerin ifadesi ise saldırının bir PKK-YPG organizasyonu olduğu anında ortaya çıkmıştı. Saldırıyı planlayanların içinde ise Halil Menci ismi ön plana çıkmıştı. 

HALİL MENCİ KİMDİR?

Bombacının hazırlanarak olay yerine gönderilmesi işini organize eden kişinin Halil Menci olduğu itiraflarda ve ifadelerde yer almıştı.

İstanbul 3. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde ifadeleri alınan şüphelilerden Ammar Jarkas, Edirne üzerinden kaçan Bilal Hassan'ı tanımadığını ileri sürmüştü ancak Menci'yi tanıdığını ifade etmişti.

Halil Menci kimdir, nerelidir, yakalandı mı?
Jarkas

 

Korsan taksicilik yaptığını söyleyen Jarkas, "Halil Menci, onu (Ahlam Albashır) taşımamı istedi. Menci, Suriye Kamışlı’da oturuyor. Hiçbir şey bilmeden sadece onu taşımam söylendi. Yakalandığım yer de komşumuzun evidir. Biz sonradan o evdeyken onun fotoğrafını gördüğümüzde polise bildirmek istedik ancak biz bildirmeden polis geldi." demişti.

MENCİ SURİYE'DE İMHA EDİLDİ

Suriye'de TSK ve MİT'e ait SİHA'ların hedef aldığı YPG/PKK'ya ait araçta, İstiklal Caddesi saldırısının planlayıcılarından Halil Menci imha edildi.

Yorumlar