Halil Falyalı'nın en yakınındaki 2 isme gözaltı

Cinayet esnasında Halil Falyalı'yı korumakla yükümlü iki koruma da soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Halil Falyalı'nın en yakınındaki 2 isme gözaltı

Kıbrıs'ın ünlü ismi Halil Falyalı, çapraz ateşe alınmıştı. Vücudundan tam 16 kurşun çıkan Falyalı, kurtarılamamıştı. Gelen son dakika bilgisine göre ise Falyalı'nın olay gecesi yanında bulunan iki yakın koruması tutuklandı. İki ismin de 'Olay sırasında ateş etmedik' dedikleri aktarıldı. Ancak gerçek bambaşka çıktı. Ayrıca Mustafa Söylemez'in ardından Faysal Söylemez'in de gözaltına alındığı açıklandı.

Kıbrıs alil Falyalı cinayetiyle ilgili dün akşam saatlerinde tutuklanan iki şahsın, olay gecesi Falyalı'yı takip eden koruma aracında bulunan yakın korumalar Türkistan Gülce ve Halil Işık olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine Halil Falyalı'nın yakın korumaları tutuklandı. Gelen son dakika bilgisine göre ise; İlk gün İstanbul'da gözaltına alınan Mustafa Söylemez'in ardından Faysal Söylemez'in de gözaltına alındığı açıklandı. Gözaltındaki diğer dört kişinin ise farklı soy adlara sahip olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Korkunç olay geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, yaşandı. Kumarhane işleten Halil Falyalı, çapraz ateşe alındı.

Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş, kurtarılamadı. Falyalı'nın vücudundan 16 mermi çıktı.

Zanlıların, suikastın ardından KKTC'den tekne ile Türkiye'ye geçtiği iddiası ortaya atıldı. İstanbul ve KKTC'de operasyonlar yapıldı. Ekipler, 6 kişiyi gözaltına alındı.

İstanbul'da gözaltına alınan şüphelilerin ise "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı olduğu ortaya çıktı.

HALİL FALYALI CİNAYETİNDE 2 KİŞİ MAHKEMEYE ÇIKMIŞTI

Kıbrıs kaynaklarından elde edilen bilgilere göre ise; olayla ilgili tutuklanan Ö.T. ile adaya birlikte giriş yaptığı tespit edilen Y.G. önceki gün mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturmayla ilgili detaylar mahkemede polis tarafından paylaşıldı. Ekipler, olay yerinde 59 adet 7.62 mm boş kovan, 9 adet 7.62 mm mermi çekirdeği ve 5 adet de 9 mm çapında kovan bulunduğunu açıkladı.

Olayda birden çok silah ile birçok kiralık araç kullanıldığına dair bulgu olduğu da dikkat çeken diğer detaylar arasındaydı.

'TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM'

Avukatı olmaması nedeniyle mahkemede söz alan zanlı Ö.T, "Olayda bağlantım yok. Can güvenliğimden endişe ediyorum. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şüpheli, mahkemede neden tutuklandığını da sordu. Bunun üzerine müfettiş, olayla bağlantılı olduğuna dair bulguların yer aldığını söyledi.

Bunun üzerine zanlı, "Benim orada bulunmam mı bulgu?" diye yeniden soru yöneltti.

Müfettiş ise zanlının olaya katıldığı yönünde de bulguların yer aldığını söyledi.

Yorumlar