Halil Falyalı kim öldürdü, öldürenler belli oldu mu, Sedat Peker ile ilgileri var mı?

Halil Falyalı cinayetiyle ilgili gözaltına alınan çete üyeleri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Falyalı'yı kimin öldürdüğü net olarak belli oldu; ancak cinayetin perde arkasında gerçekte kimlerin olduğu, cinayetin neden işlendiği konuları ise hala muamma olarak duruyor?

Google Haberlere Abone ol
Halil Falyalı kim öldürdü, öldürenler belli oldu?

Kıbrıs'ta işlenen "karanlık cinayet" adada günün en önemli gündem maddesi oldu. Karanlık ilişkileri ve yasadışı bahis, kumarhanecilik gibi faaliyetlerle gündeme gelen Halil Falyalı öldürüldü. Halil Falyalı 'yı kim öldürdü, suikastçiler kimdir, yakalandı mı soruları merakla cevap beklerken suikastçilerin görüntüleri ortaya çıktı. Halil Falyalı kim öldürdü, öldürenler belli oldu mu, Sedat Peker ile ilgileri var mı?

Halil Falyalı, Girne'deki otelinden Çatalköy'e gittiği sırada uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Otomatik silahlarla gerçekleştirilen saldırıda Falyalı'nın şöförü Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken Halil Falyalı ağır şekilde yaralandı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Halil Falyalı, önce Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ne ardından YDÜ Hastanesi'ne sevk edildiği ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

HALİL FALYALI'YI KİM ÖLDÜRDÜ?

Halil Falyalı'yı "Söylemezler çetesi" olarak bilinen çete tarafından öldürüldüğü öğrenildi. Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı cinayetiyle ilgili dün akşam İstanbul'da 3 kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı. Gözaltına alınan şahısların, "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamının olduğu öğrenildi. Şüphelilerin cinayetin ardından KKTC'den tekne ile Türkiye'ye geçtiği kaydedildi.

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker'in çektiği videolarda da adı geçen Halil Falyalı, önceki gece Girne'deki otelinden Çatalköy'e gittiği sırada uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Otomatik silahlarla gerçekleştirilen saldırıda Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken Halil Falyalı ağır şekilde yaralandı. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Halil Falyalı, önce Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ne ardından YDÜ Hastanesi'ne sevk edildiği ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kumarhane işletmecisi Halil Falyalı cinayeti ile ilgili soruşturma sürerken gözaltılar da devam ediyor. Sabah saatlerinde KKTC'de 1 kişinin gözaltına alınmasının ardından akşam saatlerinde Lefkoşa Ercan Havalimanında yurtdışına çıkış yapmaya çalışan 2 şüphelinin daha polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Saldırı sonrasında olayı soruşturan KKTC Polis Genel Müdürlüğü ile kurulan koordinasyonda, cinayette dolaylı yoldan ilişkili olduğu değerlendirilen 3 şüpheliyi yakalamak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesince bugün bazı adreslere baskın düzenlenmişti. Yürütülen soruşturma doğrultusunda düzenlenen operasyonda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan zanlılar, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Şüpheliler, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kıbrıs polisine teslim edilecek.

Falyalı'nın öldürülmesiyle ilgili İstanbul'da gözaltına alınan kişilerin "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı olduğu belirtildi. Şüphelilerin cinayetin ardından KKTC'den tekne ile Türkiye'ye geçtiği kaydedildi. Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü ifade edildi.

Söylemez Kardeşler, Muş’un ileri gelen ailelerinden. En büyük özellikleri aile içinde asker, polis ve avukat olması. Söylemezler, kamuoyunda “Üniformalı Çete” olarak tanındı. 

SÖYLEMEZLER ÇETESİ KİMDİR?

Onların adını Türkiye ilk kez 1996'da duydu. Adana'da yaşanan bir silahlı çatışma sonrası 11 asker, 24 polis hakkında soruşturma açıldı. İddialar inanılmaz boyuttaydı.

İddianamede Söylemez Kardeşler'in Sedat Bucak'a lav sihalıyla saldırı planladığı, Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinkaya'yı yine lav silahı ile öldürmeyi plandıkları iddia edildi.

Söylemezler çetesi kimdir, lideri kim, nereli?
Söylemezler çetesi kimdir, lideri kim, nereli?

 

Davalar başladı. Sıra, Söylemez Kardeşler'in verecekleri ifadedeydi. Söylemez Kardeşler, Mehmet Ağar ve Sedat Bucak'ı kendilerine komplo kurmakla suçladı. Onların iddialarına göre Ağar ve Bucak, kardeşleri Emir Söylemez, Resul Söylemez ve şoförleri Ercan Akyol'un ölümünden sorumluydu.

Söylemez Kardeşler 1997 yılında tutuklandı. 2002 yılındaki Rahşan Ecevit affıyla dışarı çıktılar. 2 yıl sonra ise haklarında tekrar tutklama kararı çıkarıldı. Ancak onlar Kuzey Irak'a, Erbil'e gitmişlerdi.

İddialara göre orada da işadamlarından haraç topluyorlardı. Orada da gözaltına alındılar. Serbest kaldıktan sonra da bu kez rotalarında Azerbeycan vardı. Kırmızı bültenle aranan Söylemez Kardeşler, geçtiğimiz haziran ayında bu kez Azerbaycan'da ortaya çıktılar ve yakalandılar; 3 Haziran'da da Türkiye'ye iade edildiler.

İDDİA: HALİL FALYALI'DAN MİLYONLARCA LİRA HARAÇ İSTEDİLER

KKTC’de suikasta uğrayan Halil Falyalı’nın Söylemezler Çetesi tarafından tehdit edildiği ve kendisinden milyonlarca lira haraç istendiği iddia edildi. KKTC’de gözaltına alınan Ömer Tunç ve Yusuf Güneş’in de Falyalı ile iş yaptıkları ve 25 Ocak’ta ülkeye birlikte girdikleri öğrenildi. Soruşturmanın koordineli yürütülebilmesi için KKTC’den Ankara’ya bir ekip gönderilecek.

Falyalı suikastıyla bağlantısı olduğu gerekçesiyle KKTC’de gözaltına alınan Ömer Tunç ve Yusuf Güneş’in, 25 Ocak’ta ülkeye birlikte girdikleri, Halil Falyalı ile iş yaptıkları belirlendi. Saldırıyla ilgili yeni isimlere de ulaşılırken, Yusuf Güneş’in aranan şahıslarla bağlantısı tespit edildi. Dün bir kez daha hakim karşısına çıkan şüphelilerin tutukluluk süreleri 6 gün daha uzatıldı. İstanbul’da gözaltına alınan Söylemezler Çetesi lideri Mustafa Söylemez ve 2 adamının sorgusu da devam ediyor. Söylemezlerin Falyalı’dan milyonlarca lira haraç istediği ve tehdit ettiği öne sürülüyor. Falyalı’nın bu tehditlerden sonra zırhlı araç aldığı belirtiliyor.

 

Yorumlar

Ali Erbas Fotograflar katillerine ait degil korumalarina aittir. Guncelleyin lutfen