Halid Meşal bırakacağını açıkladı

Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal, gelecek yıl görevini devredeceğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Halid Meşal bırakacağını açıkladı
Hamas Siyasi Büro Şefi Meşal, "İsmail Haniye'nin eski başbakan ve gurur duyduğumuz bir örnek olması gibi, Halid Meşal'in de eski başkan olmasında bir sakınca yok" dedi. 

Hamas'ta liderlik koltuğuna Haniye oturabilir Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 'İslami Hareketlerde Dönüşüm' sempozyumuna katılan Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, gelecek yıl yapılacak şeçimlerde aday olmayacağı yönündeki haberleri doğruladı. 

Meşal, "Gelecek yıl Hamas içinde seçimler yapılacak ve yeni siyasi büro şefi seçilecek. İsmail Haniye'nin eski başbakan ve gurur duyduğumuz bir örnek olması gibi, Halid Meşal'in de eski başkan olmasında bir sakınca yok. Gelecek yıl Halid Meşal, Hamas'ın eski siyasi büro şefi olacak" dedi. 

Hamas dört yılda bir yaptığı seçimlerle üyelerini ve siyasi büro başkanını seçiyor. Siyasi büro şefi görevini ilk olarak 1996'da üstlenen ve 2012'de 2. kez aynı göreve gelen Meşal, çıkarılan yeni iç tüzük ve kurallara göre 3. kez aday olamıyor. 

​Şu ana kadar Siyasi büro şefi görevi için yarışacak isimlere ilişkin Hamas'tan herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, kamuoyunda Meşal sonrası için şu anki başkan yardımcısı İsmail Haniye'nin adı ön plana çıkıyor.

Yorumlar