Halep'teki cami saldırısı

- BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric: - "Biz sivillere ve ibadet mekanlarına yapılan kasıtlı saldırıların açık bir şekilde karşısındayız"

Google Haberlere Abone ol
Halep'teki cami saldırısı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Birleşmiş Milletlerin sivillere ve ibadet mekanlarına yönelik saldırıların karşısında olduğunu vurgulayarak Suriye'deki tarafların uluslararası hukuka riayet etmelerinin önemini dile getirdi.

Dujarric, basın brifinginde, Halep'in Cina köyü yakınlarındaki bir camiye gerçekleştirilen hava saldırısına ilişkin soru üzerine, BM olarak yaşanan olaya ilişkin birinci elden bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Bu konudaki haberleri gördüklerini ve "Bombalanan camide ölenlere ilişkin trajik" bilgileri takip ettiklerini anlatan Dujarric, "Biz sivillere ve ibadet mekanlarına yapılan kasıtlı saldırıların açık bir şekilde karşısındayız. Sorumlunun kim olduğunu tespit edebilecek durumda değiliz. Önemli olan, Suriye krizindeki tüm aktörlerin uluslararası hukuktan doğan sivillerin korunması yükümlülüklerine riayet etmeleridir." dedi.

Suriye'nin Halep kentinin batısındaki Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde dün bir camiye yatsı namazı vakti düzenlenen hava saldırısında en az 58 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Cina köyü yakınlarında bir hava saldırısı gerçekleştirdiklerini kabul etmiş, saldırının El Kaide'ye karşı yapıldığını öne sürmüştü.

Yorumlar