Halep'te yaralı ve hastalar tahliye edilmeyi bekliyor

- Rejim kuşatmasındaki doğu Halep'te onlarca hasta ve yaralı tahliye bekleyişinde - Tedavi imkanı bulunmayan hastanelerin koridorlarında yatan hastalardan biri hayatını kaybetti

Google Haberlere Abone ol
Halep'te yaralı ve hastalar tahliye edilmeyi bekliyor

HALEP (AA) - Suriye'nin kuzeyinde, Beşşar Esed rejiminin ve destekçisi terörist grupların kuşatmasında olan Halep'in doğusunda onlarca hasta ve yaralı tahliye edilmeyi bekliyor.

Anadolu Ajansı, saldırılar yüzünden hizmet dışı kalan sağlık merkezlerinden Kudüs sahra hastanesinin koridorlarını dolduran hasta ve yaralıları görüntüledi.

Kudüs sahra hastanesinin odalarında, koridorlarında yatan hasta ve yaralılar acılar içinde başlarına gelecekleri bekliyor. Hastanenin neredeyse her köşesinde bir hasta yatağı bulunuyor. Isınma imkanının olmadığı binada, hastalar kat kat battaniyelere sarınmış durumda.

Tedavi edilmedikleri için durumları gittikçe kötüleşen hastalardan 26 yaşındaki Ahmed Halak bugün hayatını kaybetti.

Halep'in doğusuna yönelik saldırıların artması ve insani durumun gittikçe kötüleşmesinin ardından Türkiye'nin arabuluculuğunda, Rusya öncülüğündeki rejim güçleri ile muhalifler arasında 13 Aralık Salı günü ateşkes sağlanmış ve saldırılar durmuştu.

Ateşkes ile kuşatma altındaki sivil ve silahlı muhaliflerin tahliyesini öngören mutabakat, bölgeden ilk etapta yaralıların, ardından sivillerin ve silahlı muhalif grupların güvenli biçimde muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline nakledilmelerini öngörüyordu.

Sivillerin tahliyesi çalışmaları çarşamba sabahı erkenden başlamış ancak rejim destekçisi terörist gruplar yüzünden birkaç kez sekteye uğramıştı. İranlı General Seyid Cevad komutasındaki rejim yanlısı terör grupları, geçen perşembe ve önceki gün, doğu Halep’ten rejim bölgesine giden tahliye konvoylarına saldırmış, 18 sivili öldürmüştü. Ateşkes ve tahliyelere başından beri karşı çıkarak yüzbinlerce sivilin hayatını hiçe sayan terör gruplarının eylemleri, uluslararası kamuoyunda ve Birleşmiş Milletler yetkilerince sık sık savaş suçu olarak nitelendiriliyor.

Lübnan ve Irak Hizbullahı, Afganistanlı Fatimiyun Tugayı, Iraklı Nüceba Hareketi Tugayı ile Bakır Tugayı yaklaşık 7 bin teröristle Halep’in doğusunda işgallerini sürdürüyor.


Yorumlar