Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepki

- Beyoğlu'nda toplanan İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği üyeleri, Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etti - Dernek üyeleri, kefen giydi, siyah bantlarla ağızlarını bantladı ve kucaklarında kefenlenmiş bebek taşıdı

Google Haberlere Abone ol
Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepki

İSTANBUL (AA) - İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği üyeleri, Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

Beyoğlu'ndaki Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen dernek üyeleri, Halep'te yaşananlara dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kefen giydi, siyah bantlarla ağızlarını bantladı. Bazı kişiler kucaklarına kefenlenmiş bebek alırken, gruptakiler "Halep'te doğal gaz ve kömür olmadığını biliyor musunuz?", "Halep'te insanların sadece meydanlara kurulan aş evlerinden yemek aldığını biliyor musunuz?" ve "Suriye'de 2 milyon yaralı olduğunu biliyor musunuz?" yazılı dövizler taşıdı.

Dernek başkanı Cengiz Şenol, burada yaptığı açıklamada, Suriye'de yapılan zulüm ve katliamda mazlumların yanında yer aldıklarını belli etmek için toplandıklarını belirterek, "Bugün Suriye'de, Halep'te Esed rejimi ve işbirlikçileri arkalarına Rusya'yı, Çin'i, İran'ı, Hizbullah'ı alarak çoluk çocuk demeden aileleri yok ediyor, çocukları katlediyor. Bu katliama Batı sessiz, ABD'de sessiz, insan hakları örgütleri sessiz." diye konuştu.

Halep'te yaşananları tüm dünyaya haykırmak istediklerini belirten Şenol, "Bugün dünya uyuyor, Halep öldürülüyor." dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Yorumlar