Halal Paradise Otelleri 'muhafazakar konsept'te hedefi büyüttü

Muhafazakar otel konseptiyle yoluna devam eden Halal Paradise Otelleri'nin yeni hedefi 2025 yılına kadar 3000 yatak kapasitesine ulaşmak. Konuyla ilgili bilgi veren Otellerin Koordinatörü Sevim, gelinen noktayı ve hedeflerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Halal Paradise Otelleri hedefi büyüttü

Türk turizminde her geçen gün daha çok ilgi gören "muhafazakâr otel konsepti"nde hizmet verenlerden biri de Halal Paradise Otelleri oldu. Daha önce genel konseptte hizmet veren otel aldığı cesur bir kararla muhafazakâr konsepte geçiş yaptı. Yeni konsept ile müşteri memnuniyetini zirveye çıkaran markanın hedefi ise bu alanda global bir markal haline gelmek. Ancak öncelikli hedef ise Türkiye'nin her şehrine bir Halal Paradise Oteli açmak. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halal Paradise Otellerinin Koordinatörü Zafer Sevim, gelinen nokta ile yakın gelecekteki hedefleri konusunda önemli bilgiler verdi. Sevim, "Neden böyle bir konsept tercih etikleri"yle ilgili bir soru üzerine, yaşadıkları ilginç bir olayla konuyu şöyle anlattı:

Aslında uzun yıllar alkollü tesisler işlettik. Ama bir gece bedava olunca alkolü fazla kaçıran bir misafirimiz 8 yaşında kızının yanında pat diye düşerek kafasını merdivenin köşesine çarpınca hemen yanına gittik. Misafirimizin kafasından oluk oluk kan akıyor. Diğer taraftan küçücük kız ağlıyor ve babacığım ne olur ölme diye yalvarıyordu. Misafirimizi ambulansla hastaneye götürdük. Olay gününün ertesi günü misafirimize durumu anlattık. Yerlerde sürünürken ve aynı zamanda düştüğü anları ile kızının haykırışlarını gören ve seyreden misafirimize, "Ya gözünü seveyim bu kadar içilir mi" şeklinde sorarken kendisi bize, "İçen ben isem içtiren sizsiniz" deyince aslında orada kafamıza dank etti.

Zaten yapımız gereği asla alkol almazken üstüne üstlük böyle bir suçlamanın baş aktörü olmak ile o misafirimiz haklıydı. Aslında o misafir bize dank ettirdi. Hayat serüvenimizde bir defteri kapattı. Bize yepyeni bir defterin ilk sayfasını açtırdı. Sonrası biz niyetimizi haramdan helale çevirmek suretiyle hayatımızı kökten değiştirdik.

Bu arada eski mülk sahibimize niyetimizi anlattık. Tesisini kiraladık. Çalışmalara başladık. 18 günde tadilatımızı bitirmek suretiyle tesisimizi 5 Temmuz'da açtık. 15 bin 585 aileye hizmet verdik.

15 YILLIK GENEL KONSEPT TECRÜBESİ

Sevim, "Yeni konsepte geçişle ilgili endişeleri olup olmadığı"yla ilgili olarak ise şunları söyledi: Olmaz mı yıllarca 35 yıldan fazla sektörün her türlü konseptiyle çalıştık ama islami konsept bam başka temeli kolay gibi gözüküyor ve dahi işin aslı asla öyle değil. Hassasiyetler ile çok dikkat etmeniz gerekiyor , örnek vereyim normal tesislerde odaların temizliği ile ilgili erkek veya bayanların odaları temizlemesi gibi plan yapmanıza gerek yoktu ama muhafazakar konseptte asla erkeğin odalara girip temizlik yapmaması gerektiğini gördük. Ayrıca kadınlar havuzu çok önemli yemekler ile içeceklerin kalitesi çok önemli çocuklar özellikle hassas bir durum normal tesislerde erkek çocuklar havuzlara Annelerinin yanında girebiliyorken 07 yaşından büyük erkek çocuklar birlikte kadınlar havuzuna giremiyorlar. Eğlence çok önemli ve dahi en başta samimiyet çok önemli özellikle misafirlerimizi bizler kapıda karşılayıp aynı şekilde tatil bitiminde yolcu ediyoruz. Özellikle geçen yaz misafir memnuniyet oranımız yüzde 83'ün üzerindeydi aslına bakarsanız ilk yıla göre çok yüksek bir oran. Zaten gelecek yıl için aldığımız erken rezervasyon taleplerinden dolayı başarımızı net görebiliyoruz. Yeterli midir asla yeterli değil. Arzumuz ve gayretimiz bu oranı yüzde 100 oranına çıkarmak adına çalışıyoruz. Bu güzide yola çıkarken "Helal Olsun" demeniz için çalışıyoruz felsefesiyle yola çıktık. Başardık mı bize göre başardık ama bunun taktiri önce misafirlerimizin kararı olup ondan öncede yüce Allah'ın karşısında hesap vereceğimizi bilerek bizler de her adımımızda dikkatli ve dikkatle yaptığımız işin önemini bilerek hareket ediyoruz.

"HEDEF HER ŞEHİRDE BİR OTEL"

Yeni projeleriyle ilgili de önemli detaylar veren Zafer Sevim, sözlerini şöyle sürdürdü: En büyük arzumuz Halal Paradise olarak her şehirde bir otel yatırımı yapabilmek aslına bakarsanız sadece ülkemizde değil tüm dünyada İslami tesislerde global bir marka yok. Dünya üzerindeki bilinen tüm markaların arkasında Musevi yatırımcıların olduğunu biliyoruz. Amacımız emin adımlarla sağlıklı büyümek suretiyle tamamen aileye yönelik tamamen alkolsüz tesisleri işletmek.. En başta belirttiğim gibi konsept bizi çok sevdi ve bizde konseptti çok sevdik .. Şimdi bizi seven ve destekleyen on binlerce gönül dostumuz oluştu. Ve gönül dostlarımızın tavsiyeleri ile çok daha güzel hizmet vermeyi arzu ve temenni ediyoruz.. Tabii ki en başta Rabbim izin verirse inşallah çok uzun yıllar en güzelini hak eden yüce gönüllü dostlarımız ile kol kola çok daha büyük başarılara imza atacağız.

Yorumlar