Hakkını savunduğu terörist saldırı düzenlemişti

DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkını savunduğu teröristin Çağlayan Adliyesi'ne saldırı düzenleyen iki kişiden biri çıkması sonrasında açıklama yaparak, "Hapis öncesi ve sonrası beni ilgilendirmez." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hakkını savunduğu terörist saldırı düzenlemişti

Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleşen silahlı saldırı girişiminde bulunan DHKP/C üyesi Pınar Birkoç ile ilgili olarak, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Meclis'te basın toplantısı düzenlediği ve Birkoç'un tahliyesini talep ettiği bilgisi kamuoyuna yansıdı. Gergerlioğlu, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, hapishanedeki her türlü ihlale karşı olduğunu ve şiddetle mücadelenin önemine vurgu yaptı.

HAPİS İHLALLERİ VE İNSAN HAKLARI

Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hapishanede ihlale uğrayan her bireyin haklarını savunacağını belirtti. Kendisinin, hapishanedeki insan hakları ihlallerine karşı olduğunu ve hapis öncesi veya sonrası gerçekleşen yanlışların kişisel ilgi alanına girmediğini ifade etti. Milletvekili, şiddete karşı net bir tavır sergileyerek, insan hakları ihlallerinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

GERGERLİOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

Gergerlioğlu, Pınar Birkoç için Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Birkoç'un hapishanedeki sağlık durumuna ve Covid-19 ile ilgili yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Milletvekili, hapishanelerdeki sağlıksız koşullar ve bu koşullar altında mahkumların karşılaştığı risklere işaret ederek, adalet sistemi tarafından bu durumlara karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NE SALDIRI GİRİŞİMİ

Çağlayan Adliyesi önünde DHKP/C üyeleri tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı girişimi, polis müdahalesiyle engellendi. Bu olay sırasında bir vatandaş hayatını kaybetti ve 3'ü polis olmak üzere 5 kişi yaralandı. Olay, terörle mücadelenin önemini ve güvenlik güçlerinin canı pahasına yaptıkları müdahalelerin değerini bir kez daha gündeme getirdi.

Yorumlar