Hakkarili çocuklar İstanbul'da

- İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonuyla gerçekleştirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında düzenlenen programda İstanbul, Hakkarili çocukları ağırladı - İstanbul Valisi Şahin: - "Güzel bir proje oldu, bir kardeşlik köprüsü kuruluyor. İstanbul'un buna ev sahipliği yapmasının gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Hakkarili çocuklar İstanbul'da

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Hakkari'den İstanbul'a Biz Anadoluyuz" programına ilişkin, "Güzel bir proje oldu, bir kardeşlik köprüsü kuruluyor. İnşallah çok daha geniş ve yaygın bir şekilde bundan sonraki başka projelerde desteklenecektir. İstanbul'da buna ev sahipliği olmanın hem gururunu hem de mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonuyla gerçekleştirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında İstanbul Hakkarili çocukları Miniatürk'te ağırladı.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, çocuklarla 7. buluşmayı gerçekleştirdiklerini belirterek, proje kapsamında bugüne kadar 2 bin 237 öğrencinin misafir edildiğini bildirdi.

Hakkari, Çukurca ve Şemdinli'den gelen öğrencilerle buluştuklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Bugün 109 öğrenci, 9 öğretmen olmak üzere 118 misafirimizi Ümraniye ilçesinde ve ailelerin yanında misafir ediyoruz. Biraz önce çocuklarımızla sohbet ettim. Hepsi çok memnun. Çocuklar burada kurdukları dostluklara önem veriyorlar. İnşallah bundan sonra sadece şehirler, çocuklar arasında değil, aileler arasında da dostluk köprüsü kurulmuş olacak. Bundan sonra çocuklarımız birbirleriyle yazışarak, iletişimlerini muhafaza ederek, zaman zaman aileleriyle birbirlerine gelip giderek bu ilişkiyi sağlayacak."

Bakanlığın bu projeye ciddi emek verdiğinin altını çizen Şahin, bu alanda çalışan herkese teşekkür etti.

Şahin, "Güzel bir proje oldu, bir kardeşlik köprüsü kuruluyor. İstanbul'un buna ev sahipliği yapmasının gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Çocukların ilk gün karşılandığını ve ailelerle tanıştırıldığını anlatan Şahin, bir tanışma yemeği tertip edildiğini söyledi. Daha sonra ailelerin çocukları evlerine götürüp misafir ettiğini belirten Şahin, çocukların 2 gün boyunca İstanbul'da Sultanahmet, Ayasofya, Panaroma, Miniatürk gibi tarihi ve turistik mekanları gezdiğini ve Boğaz turunu çıktığını anlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu da programda ve projede emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin böyle güzel bir program yapmasından dolayı çok mutlu oluyoruz. Herkesin buna destek vermesinden dolayı da teşekkür ederiz. Burada bulunmak ve bu güler yüzleri görmek bizi mutlu ediyor. Bakan Bey de bu konudan dolayı çok memnun. Burada bulunan ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum."

Programın sonunda çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yorumlar