Hakkari'deki kazada ölen öğretmenlerin kimliği belirlendi

Hakkari'de pikniğe giden öğretmenleri taşıyan minibüs kaza yaptı. Kazada hayatını kaybeden 6 öğretmenin kimlikleri belirlendi. İşte Hakkari'deki kazada ölen öğretmenlerin isimleri:

Google Haberlere Abone ol
Kazada ölen öğretmenlerin kimlikleri belirlendi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Sat dağları Gölbaşı yakınlarında bir aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 6 kişinin ve yaralananların kimlikleri tespit edildi. Diğer yandan meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin acılı aileleri hastaneye akın etti.

Son haberlere göre kaza, sabah saatlerinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesi İkiyakalar köyü Göllerbaşı Bölgesinde meydana geldi. İçinde 6 kişinin bulunduğu sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen çift kabinli aracın uçuruma yuvarlanması sonucu 6 kişi hayatını kaybederken, sürücü ise yaralandı. Feci kazada şoför Mustafa Nasıroğlu yaralanırken, araçta bulunan yolculardan Aysun Er, Semra Varol, Çimen Özçük, Evin Yazgan, Savaş Bayram ve Meryem Renda, hayatını kaybetti.

KAZAYLA İLGİLİ İHMAL ŞÜPHESİ ARAŞTIRILIYOR

Açıklama yapan Vali Akbıyık, "Bugün sabah 09.45 cıvarında üzücü bir haberle sarsıldık. Yüksekova ilçesindeki Cilo sat göllerine pikniğe giden vatandaşlarımızın kaza yapmasıyla 6 vatandaşımızın vefat haberini öğrendik. Kaza yapanların 2 tanesi memur, 1'i ücretli öğretmen, 1'i İŞKUR persolenimiz, 2'si sivil vatandaşımızdır. 1 sivil vatandaşımız da yaralıdır. Milli Eğitim camiamızın milletimizin başı sağ olsun" dedi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

BAKAN SELÇUK: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Milli Eğitim personeli ve sivillerin bulunduğu minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 6 kişi için başsağlığı mesajı yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yayımladığı mesajında, "Hakkari Yüksekova'da meydana gelen trafik kazası haberi bu bayram gününde hepimizi derinden üzdü. Kazada yaşamını yitiren öğretmenimiz, memurlarımız ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı memurumuza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

BAKAN SOYLU: BAŞIMA AĞRI GİRDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazayla ilgili haberi duyduğunda başına ağrı girdiğini söyledi. Bakan Soylu açıklamasında şunları ifade etti: Bayram müddetince yani arife gününden bugüne kadar, bir tanesi de yeni Çorum'da oldu, şu saate kadar toplam 45 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yani bayramın arifesinden 4'üncü günü olan bugüne kadar toplam 5 gün içerisinde. Bu kaybın bir tanesi bile bizim için esas itibarıyla büyük bir acıdır ve bize ağırdır. Şunu söylemek isterim: Sabahleyin erken vakitlerde Hakkari'de 6 vatandaşımızın Göller bölgesinde İkiyaka'da uçurumdan aşağıya yuvarlanarak hayatını kaybettiğini duyunca başıma bir ağrı girdi ve hala çıkmadı. Yani bunların her birinin bizi etkilediğini, her birinin bizde bir travmaya yol açtığını burada vatandaşlarımıza bir kez daha söylemek istiyoruz ki lütfen her birimiz çok dikkatli olalım. Yani aracın teknik kabiliyetiyle aracın teknik donanımıyla ilgili kulaklarımız bir doktor gibi sanki vatandaşı dinliyor, kendi hastasını dinliyor gibiyiz. Bütün trafik kurallarına mümkün olduğunca riayet edelim ki bayramı hüzne döndürmeyelim. Temel amacımız budur."

Yorumlar