Hakkari'de gösteri ve yürüyüşlere geçici yasak

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valiliğinden, kentte oturma eylemi, açlık grevi, çadır kurma ve stant açma gibi eylem ve etkinliklerin bir ay süreyle yasaklandığı duyuruldu.Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütünün planlarının ve terör olaylarının...

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'de gösteri ve yürüyüşlere geçici yasak

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valiliğinden, kentte oturma eylemi, açlık grevi, çadır kurma ve stant açma gibi eylem ve etkinliklerin bir ay süreyle yasaklandığı duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütünün planlarının ve terör olaylarının bertaraf edilmesi amacıyla tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyet'in temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının amaçlandığı bildirildi.

Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı toplantı, tören, şenlik, karşılama ve uğurlama gibi etkinlikler hariç olmak üzere, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak miting, basın açıklaması, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşlerinin bugünden itibaren 1 Mayıs da dahil olmak üzere 30 gün süreyle mevzuat hükümleri doğrultusunda mahallin en büyük mülki idare amirinin iznine bağlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Oturma eylemi, açlık grevi, çadır kurma, stant açma vb. türdeki eylem ve etkinliklerin aynı hükümler doğrultusunda Hakkari il merkezi ve ilçelerinde 2 Nisan ile 1 Mayıs tarihi de dahil olmak üzere 30 gün süreyle yasaklanması, valilik makamının olurlarıyla uygun görülmüştür."

Yorumlar