Hakemler neden görevden alındı, hangi hakemler 13 hakem kim?

Hakemler neden görevden alındı, hangi hakemler 13 hakem kim, hakemlerin görevden alınmasına neden olan olay nedir, ne oldu da böyle bir karar alındı?

Google Haberlere Abone ol
Hakemler neden görevden alındı?

Hakemler neden görevden alındı, hangi hakemler 13 hakem kim? Süper Lig'de görev yapan hakemlerin görevden alınmasına neden olan olay nedir, ne oldu da böyle bir karar alındı?

Futbol dünyası son günlerde görevden alınan hakemleri konuşuyor. 

Son dönemlerde özellikle de Fenerbahçe, Galatasara ve Beşiktaş gibi büyük takımların yaptıkları şikayetler, sık sık hakemleri eleştirmeleri Merkez Hakem Kurulu'na yapılan eleştiriler sonrasında gelen bu hamle kafalarda soru işaretlerine neden oldu. 

Hakemler neden görevden alındı?
Hakemler neden görevden alındı?

 

Gelen son dakika bilgisine göre şu ana kadar 13 hakem görevden alındı.

Peki, hakemler neden görevden alındı, hangi hakemler 13 hakem kim?

Futbol federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu Süper Lig’de görev alan 13 hakemi listeden çıkardı.

Aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık’ın da yer aldığı 13 hakem, sezon sonuna kadar maç yönetemeyecek.

Merkez Hakem Kurulu tarafından alınan kararın gerekçesi kamuoyuna açıklanmadı.

13 hakemin de kararı federasyonun internet sitesinden yapılan duyuru ile öğrendiği ortaya çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 13 hakemle ilgili alınan kararın gerekçesini açıklayıp açıklamayacağı ise henüz bilinmiyor.

Görevden alınan hakemlerin de bu karardan son anda haberdar olduğu belirtiliyor; ancak yapılan yorumlardan alınan kararların ne anlama geldiği biraz da olsa anlaşılabilir.

Ömer Faruk Ünal, A Spor'da canlı yayında yaptığı açıklamada "8 Mart 2022 Türk hakemliğinin bittiği gündür. Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda karar alacak ama bizde görev yapamayacak. Bu karar Türk futboluna huzur getirmez. Soruşturma yok, elde veri yok... Daha bunlar dün maç yönetti. Bu karar anlaşılır gibi değil. Abdulkadir Bitigen yarın M. City - Sporting maçında görev yapacak. Bu MHK tarihin en kötüsüdür." dedi.

Ömer Faruk Ünal ayrıca "Bu kararları 3-5 kulüp başkanı yaptı. TFF ve MHK seyirci kaldı. Bu MHK'nın operasyonu olamaz. Bu hakemlerin yüzüne nasıl bakacaksınız? Bu insanlara yazık olur. Suçlu gibi kenara itmek hoş değil. Hakem tayinlerini, MHK yapmıyor. Çok tuhaf tayinler. Bugün, hakemlik tarihi için kara bir gündür." ifadelerini kullandı.

A Spor yorumcusu Haldun Domaç "Duyduğum bir istihbarattan bahsedeyim size. Bu 12 hakemin içerisinde bir yeni yapılanma oluşturmaya çalışan isimler olduğu iddiası gitmiş Merkez Hakem Kurulu'nun kulağına. MHK'yi devirmeye çalışmışlar. Bu tamamen iddia. Bunu duymuş ama çok da ihtimal vermemiştim. Ancak bu sonuçlara baktığımda demek ki bu iddiaların gerçeklik payı varmış gibi görünüyor. İstihbaratı aldığım yeri söyleyemem. Böyle olunca parçaları birleştiriyorum ve örtüşüyor. Ayrıca bu 12 hakem arasında yer alan bir isimle yazıştım, kararı televizyondan öğrenmiş" ifadelerini kullandı.

Futbol yorumcusu Levent Tüzemen konuyla ilgili açıklamasında "Murat Sancak, Beşiktaş maçının ardından "FETÖ'cüleri temizleyin" demişti. Bu kararı aldıktan sonra açıklama yapmazsanız, bu hakemleri töhmet altında bırakırsınız. Birileri çıksın ve açıklama yapsın. FIFA ve UEFA da bundan rahatsız olur. Mevcut hakemler içinden aldığım bilgiye göre, atamaları MHK'de bir isim yapıyor. O ismi vermeyeceğim. Bu isimleri neden görevden aldınız? Çıkın ve açıklayın. Bu hakemler çıkarsa konuşursa, çok daha büyük kaos olur. Nihat Özdemir'in açıklama yapması lazım. Ya da birine açıklama yaptırtması lazım. Cüneyt Çakır bu kararın ardından Suudi Arabistan'da hakemlik kariyerine devam eder." dedi.


 

Yorumlar