Hakan Şükür'ü konuk eden kanal hakkında inceleme

Hakan Şükür'e konuk olarak programa alan TV5 hakkında RTÜK tarafından inceleme başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Şükür'ü konuk eden kanal hakkında inceleme

Hakan Şükür'ü canlı yayına çıkaran TV5 televizyonu büyük tartışma yarattı. Şükür'ün "Düşünme Vakti" programına konuk olması sonrasında harekete geçen RTÜK, TV5 kanalı hakkında inceleme başlatırken, sunucu Mehmet Ali Kayacı'nın kanal yönetimi tarafından kovulduğu iddia edildi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise "Mensubu olduğu terör örgütünün propagandasını yapmasına müsaade etmeyiz. Gerekli inceleme başlatıldı." açıklamasını yaptı.

TV5'te Mehmet Ali Kayacı'nın sunduğu 'Düşünme Vakti' programının konuğu ABD'de bulunan FETÖ firarisi Hakan Şükür oldu.

Firari FETÖ'cü Hakan Şükür'ü yayına çıkarmasının ardından TV5 kanalı eleştirilerin hedefi haline gelirken, program sunucusu Mehmet Ali Kayacı'nın işinden kovulduğu iddia edildi.

RTÜK KANAL HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI

Yaşanan gelişmelerin ardından harekete geçen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kanal hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin şu mesajı paylaştı: "Ülkemizin bekasını hedef almış, sinsi bir terör örgütünün alenen destekçisi olan şahsın yayına çıkarılmasına, mensubu olduğu terör örgütünün propagandasını yapmasına müsaade etmeyiz. TV5 hakkında Üst Kurulumuz gerekli incelemeyi başlatmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Hakan Şükür'ü konuk eden kanal hakkında inceleme
Hakan Şükür'ü konuk eden kanal hakkında inceleme

 

 TV5'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili TV5 yönetiminden açıklama geldi. Açıklamada programın yayından kaldırıldığı açıklandı.

İşte TV5'in açıklaması:

8 Kasım 2022 tarihli "Düşünme Vaktif" programında Yayın Kurulu'nun bilgis idışında fiili bir durum oluşturularak, söz konusu program gerçekleştirilmiştir. Yayınlanan program hakkında kurum içi titiz bir inceleme başlatılmış olup inceleme sonuçlanana kadar ilgili program yayından kaldırılmıştır.

Ancak, TV5 yayın Kurulu olarak Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasını, İmralı'dan gelen mektupların yaınlanmasını, çözüm sürecinde Kandil'de yapılan röportajları görmezden gelenlerin bu program üzerinden TV5'i ve camiamızı linç etme çabasını samimi, ahlaki ve vicdani bulmadığımızı da ifade ediyoruz.

Yorumlar