Hakan Şensoy, Teatro alla Scala'da sahne alacak

- Orkestra şefi, 29 Ekim'de La Scala Oda Orkestrası'nı yönetecek

Google Haberlere Abone ol
Hakan Şensoy, Teatro alla Scala'da sahne alacak

İSTANBUL (AA) - Orkestra şefi Hakan Şensoy, ilk kez bir Türk orkestra şefini konuk edecek olan İtalya'nın Milano kentindeki 239 yıllık Teatro alla Scala'da sahne alacak.

Klasik müzik yorumcuları için dünyanın önemli sanat mekanlarından biri olan opera kurumundaki La Scala Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak sanatçı, 29 Ekim'de La Scala Oda Orkestrası'nı (Cameristi Della Scala) yönetecek.

Sadece İtalyan bestecilere ayrılan konserin ilk bölümünde, La Scala Opera Orkestrası'nın grup şefliğini yapan solistler Andrea Manco (flüt), Valentino Zucchiatti (fagot) ve Fabien Thouand (obua), besteciler Alessandro Marcello ve Antonio Vivaldi'nin konçertolarını çalacak. İkinci yarıda ise Davide Alogna (keman) ve Roberto Recchia'nın (anlatıcı) solistliğinde genç İtalyan besteci Orazio Sciortina'nın keman, anlatıcı ve yaylılar için "La Gattomachia" adlı müzikal masalının dünya prömiyeri yapılacak.

Şensoy, bu yıl üçüncü kez yönetmiş olacağı orkestrayla nisanda İstanbul'da, eylülde ise Uluslararası Isola d'Elba Müzik Festivali'nde de aynı sahneyi paylaştı.

Senfonik repertuvara yönelik ezber bozan yaklaşımıyla dikkati çeken şef Şensoy, ilgi çekici projeleriyle klasik müzik dünyasında isminden en fazla söz ettiren şeflerden biri. Şensoy, gerek Avrupa kökenli müziğe gerekse geleneksel Osmanlı müziğine aynı ölçüdeki hakimiyetiyle müzik çevrelerinde saygınlık uyandırdı.


Yorumlar