Hakan Mengüç kimdir, nerelidir?

Hakan Mengüç kimdir nerelidir soruları İbo Show'da ney çalan genç sanatçıyı görenler tarafından merakla sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Mengüç kimdir, nerelidir?

Hakan Mengüç kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları İbo Show'da ney çalan genç sanatçıyı merak edenler tarafından soruluyor.

Mengüç, İbo Show'da Yunus Emre'den "Gel Gör Beni" deyişini seslendirerek gönülleri fethetti.

Hakan Mengüç merak edilen isimler arasında bulunuyor. Bu hafta İbo Show’un konukları arasında yer alan Mengüç, küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başladı. 

Hakan Mengüç’ün biyografisi merak ediliyor. Gündemde yer alan ünlü isim 20’li yaşlarında üniversitelerde seminerler vermeye başladı. Bu seminerlerin konuları; Kendini tanıma, bilinçaltı, bireysel farkındalık idi. 15 yaşında ney ve piyano öğrenen Hakan Mengüç’ün birçok kitabı bulunmaktadır.

HAKAN MENGÜÇ KİMDİR?

Hakan Mengüç Bursa'da dünyay geldi.

Mengüç, küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başladı ve 15 yaşında hem ney hem de piyano öğrendi.

2 sene konservatuara devam etti ve daha sonra konservatuardan ayrıldı.

Girne Amerikan Üniversitesinde “Sufizm’e Giriş” dersi veren Hakan Mengüç aynı zamanda GAÜ bünyesinde kurulan Sufi Akademi’nin kurucusu ve başkanıdır.

Ney ile başlayan yolculuğu onu tasavvuf ve sufi felsefesi ile tanıştırdı.

Ardından Osmanlıca öğrendi ve yıllar sonra Şems-i Tebrizi’nin diyarında sufizm üzerine bir eğitim sürecinden geçti, Mesnevi’nin ana dili olan Farsça’yı öğrendi. Mevlevi geleneğinden ney yapım icazeti aldı ve uzun yıllar ney dersleri verdi.

20’li yaşlarında üniversitelerde seminerler vermeye başladı.

Bu seminerlerin konuları; Kendini tanıma, bilinçaltı, bireysel farkındalık idi.

Üniversitelerde yaptığı konuşmalar neticesinde Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde yılın konuşmacısı seçildi ve ödülü Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa’nın elinden aldı.

Yorumlar