Hakan Gördü kimdir, nerelidir?

Hakan Gördü kimdir, nerelidir, siyasi düşüncesi ve uzmanlık alanı nedir? İşte Gördü ile ilgili merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Hakan Gördü kimdir, nerelidir?

Avusturya'da Söz Partisi isimli parti kurarak siyasete katılan Hakan Gördü kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, uzmanlık alanı nedir? 

Hakan Gördü'yü kamuoyu Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)'nin Avusturya Viyana temsilcisi olması vesilesiyle tanımaya başladı. 2016 yılında 15 Temmuz darbe girişiminin hemen akabinde bu görevinden ayrıldı. 2019 yılında ise Avusturya'da 3 siyasi oluşumn birleşmesiyle kurulan SÖZ Partisi Genel Başkanı oldu. 

Avusturyalıların faaliyet gösterdiği Gemeinsam für Wien (Viyana için Birlik), Neue Bewegung für Österreich Wien (Avusturya için Yeni Hareket Viyana) ve Bewegung Mehr Österreich (Güçlü Avusturya Hareketi) oluşumlarının birleşmesiyle oluşan SÖZ Partisi, ülkede siyasetin merkezine taşınan yıkıcı aşırı sağ söylemle mücadele başta olmak üzere mevcut siyasi partilerde temsil edilmediği düşünülen çeşitli sosyal sınıflara ait grupların sesi olmayı hedeflediğini açıkladı.

Avusturya’da Türkiye göçmenleri içinden çıkan “gruplar” dışında aktiv bir şekilde Parti kuran bir azınlık şu anda yok. SÖZ Partisi şu anda bu adımı atan kendisine bir Hareket olarak tanımlayan ikinci bir Parti.  Sırp, Hırvat, Slovak, Macar, Çek, Polanya, İsrail/Musevi , Rus, Ukrayna asıllı göçmenler daha çok başta SPÖ olmak üzere ÖVP, Yeşiller, NEOS, FPÖ gibi kurulu oturmuş büyük partilerine ya üyelik şeklinde veya aktiv siyaset yapma yolunu seçmiş durumda.

Detaylar Ekleniyor...

Yorumlar