Hakan Atilla davasında yeni gelişme

Türkiye'den kaçırılan 17-25 Aralık kumpas davasının sahte delilleriyle ABD'de açılan davada yeni gelişmeler var. FETÖ üyelerinin tanıklıkları ve kumpas davası delilleriyle yargılanan Halk Bank Eski Genel Müdürü Hakan Atilla davasında mahkemenin vereceği karar beklenirken, savcı Atilla'ya 15 yıl hapis cezası verilmesini talep etti.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Atilla davasında yeni gelişme

sonhaberler.com | Haber Merkezi

Türkiye'de 17-25 Aralık sürecinde FETÖ üyelerinin kurduğu kumpaslarla elde edilen sahte deliller ile ABD'de açılan Rıza Sarraf kumpas davasında son dakika gelişmesi yaşandı.

Son dakika haberine göre, 11 Nisan'da hakkında karar verilmesi beklenen Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ile ilgili bugün savcılıktan bir hamle geldi. Atilla için savcı 15 yıl 8 ay hapis cezası istedi. Nihai kararın ise 11 Nisan'daki duruşmada açıklanacağı öğrenildi. 

Öte yandan savcının Atilla için en az 188 ay, en çok 235 ay hapis cezası istediği belirtildi.

New York Güney Bölgesi Federal başsavcılığı mahkemeye verdiği 68 sayfalık dilekçede Atilla için öngörülen cezanın 105 yıl olduğunu, ancak en az 188 ay ceza istediklerini belirttiler. Atilla için ayrıca 50 bin ile 500 bin dolar arasında para cezası da istediler.

Atilla’nın avukatları hakim Richard Berman’a geçen hafta verdikleri diklekçede kendi hesaplamalarına göre Atilla için 46 ila 57 ay (4-5 yıl) arasında hapis cezası istenmesi gerektiğini belirtmişlerdi.

ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Mehmet Hakan Atilla'nın delil yetersizliği nedeniyle hakkındaki tüm suçlamaların düşürülerek beraat etmesi talebi reddedilmişti.

New York’ta görülen davada Jüri üyeleri, 6 suçlamanın 5’inde Hakan Atilla’yı suçlu bulmuş, Atilla, sadece ‘kara para aklama’ ithamından suçsuz bulunmuştu.

Yorumlar

selman burdaki papazada ömürboyu ceza verin abd ye inat