Hakan Alkar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Hakan Alkar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Müzik dünyasının emektarlarından biri olan Hakan Alkar biyografisi ve özgeçmişi merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Alkar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Hakan Alkar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, soruları son günlerde hayranları tarafından merakla soruluyor. İşte Hakan Alkır biyografisi veya özgeçmişi: 

Hakan Alkar, Grup Laçin'in üyelerinden biridir. Hatta grubun solistidir. 

Alkar aslen İzmirli'dir. 

2006 Yılı Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarından mezun oldu.

2012 yılında Ankara şarkıları temalı bir albüm çıkardı. Albümün adı ise "Bekar Gezelim"di.

Hakan Alkar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Hakan Alkar ve Grup Laçin

 

Alkar o dönemlerde verdiği bir röportajda "Tüm türküler bizim toprağımızın. Albümün çıkış parçası Coştur Ankaralım." demişti. 

Alkar röportajında, "Bu türkü kanımızı kaynatan ritme sahip. Ritmik yapısı var ama herkesi oynatacak. Orta Anadolu ritmine sahip. Başkentimiz Ankara. Ankara coştuğunda milletimiz coşuyor. Rengarenk bir albüm yaptık. Albümün lokomotif şarkısı olacak. Buna da klip çektik. Albüm önümüzdeki hafta piyasaya çıktığında klibimiz de ekranlarda dönmeye başlayacak. 14 şarkımız var. Bunun 10 tanesi hareketli. 4 şarkımız da slow dediğimiz, dinleyenlerimizi ayrı dünyalara götürecek türküler. Slogan olacaktır. "Coştur Ankaralım" derken, İzmir'de dinleyenler "Coştur İzmirlim" diye değiştireceklerdir inanıyorum buna..." ifadelerini kullanmıştı. 

İşte Alkar'ın röportajının diğer kısmı:

- Türkülerinizde temalar nelerdir?

Mahşere kadar benim üniversite yıllarımda yazdığım bir aşk şarkısı. Formatı biraz farklı arabeske kaçıyor. İlk defa söz ve müziği bana ait bir eser okudum. Orkestrasyonu da çok farklı. Albümde ayrı bir renktir.

- Grup birden bire soldu, dağıldı mı yoksa ayrılanlar mı oldu?

Biz 1997 Yılında Grup Laçin'le bir araya geldik. Okuldan tanışıyorduk. Laçin'in ilk solisti Hüseyin Turan'dı. O ayrılınca solist arıyorlarmış. Sağ olsunlar. İbrahim Tatlıses'in kurmuş olduğu İdobay şirketiyle solist olarak başladım. "Bekar Gezelim" albümüyle. Çok güzel bir patlama yaptı. O dönemde 385 yurt içi konseri yaptık. Grup Laçin'in 9 yıl solistiliğini yaptım. İkinci albüm "Oy Sevdalım" üçüncüsü de "Ayşeler'in Ayşesi"nin yaptım. Neden ayrıldım; ortaklık zor. Şöhreti kaldıramamaya başladık. 6 Arkadaş elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ama baktık zorlanıyoruz. Baktım olmuyor, birbirimizi kırmayalım dedim ayrıldım. Onlar ayrı bir solist arkadaşla konserlere devam ediyorlar.

- Babanız da çok ünlü bir türkücü, onun yolunda yürüyorsunuz..

Ben müzik eğitimimi, müziğe karşı olan hayranlığımı müzisyen olmamı babam TRT İzmir Radyosu'nun ünlü ustalarından Kazım Alkar'a borçluyum. Ödüllü ve çok bilinen Susuz Yaz filminin müziklerini de o yaptı. İnsanlarımızın yılladca severek dinledikleri türküleri de o yaptı. Ama emek hırsızları var pisayada ve biz onlarla mücadele ediyoruz. Yeni Asır aracılığıyla tüm Türkiye bilsin ki Erkin Koray'ın söylediği Yanlızlar Rıhtımı adlı parça, söz ve müziğiyle babam Kazım Altar'a aittir. Sinema sanatçısı Kemal İnci bir şekilde bir yerden almış sahipleniyor, bu zamana kadar da sömürüyor. 1972 yılında yapılan plak var. İnsanlar internet motorlarından arama yapıp videosunu izleyebilirler. Erkin Koray bunu 1976 yılında piyasaya sürdü. Bu konuda mücadelemiz yıllardır sürüyor. Bunların şahitleri büyük isimler. Orhan Gencebay'dan tutun Müslüm Gürses'e kadar. Ama maalesef Mesam adlı biz sanatçıların yanında durması gereken kurum bu konuda bize hiç yardımcı olmuyor. Başta Erkin Koray olmak üzere Mesam'ın suskun kalmasını anlayamıyoruz. Babamın sömürülmesine izin vermeyeceğim.

- Albüm sonrası projeleriniz var mı?

Çok büyük bir orkestrayla Avrupa ve Amerika'da kendi müziğimin kültür elçiliğini yapmak istiyorum. Türk Halk Müziği'ni tanıtmak istiyorum. İtalya'da harika operaları dinlediğimiz salonlarda bir Zeybek okumak istiyorum. Hayallerimden biri budur. Bir de sevgili babamla konserlerde birlikte türkü okumak.

- Bu dönemde albüm çıkarmak çok riskli değil mi?

Şimdi albüm çalışmaları önemli değil tam olarak. Albümün geri dönüşümünden para kazanıyoruz. Mesela vereceğimiz konserler alacağımız ekstralar önemli. Yani mekanik satıştan kimse bir şey beklemiyor. "Bekar Gezelim" albümüzün satışı 1 milyon 400 bindi. Bu zamanda 20 bin satsanız kralsınız. Ama yeni albümünden çok umutluyum. Bize yakışır çok güzel bir iş yaptık. Bu albümüzde bir Zeybek türkümüz var.

- Hakan Alkar müziğin dışında neler yapıyor?

En büyük hastalığım otomobil ve motor. Motor kullanmayı hem de delicesine kullanmayı severim. Burdan ağabeylerimin kulaklarını çınlatcam. Ege Ekpres Uluslararası Lojistik'ten Nuri Kuyumcu'ya sizin vasıtanızla selam olsun. Onun da müzikal anlamda desteği çok büyüktür. ATV'lerle dağa çıkarız. Motorlarla her yeri dolanırız. Deşarj oluyoruz.

- İzmir'de mi yaşıyorsunuz?

Yılın yarısı İstanbul'da yarısı İzmir'de... İzmir ayrı bir aşktır. Ailem, eşim, çocuğum, babamlar orada yaşıyorlar. Ben işlerim yüzünden devamlı gidip geliyorum. Güzelyalı ve İnciraltı sahillerinde gezmek benim için en keyif aldığım anlardır.

Yorumlar