Hak-İş ve SWTUF eğitim toplantısı

- Hak-İş Genel Başkanı Arslan: - "Anayasa değişikliğini Hak-İş olarak destekleme kararı aldık. Bu, 22 sendikamızın oy birliğiyle aldığı bir karardır. Bu karar gereği, 16 Nisan'a kadar meydanlarda, Türkiye genelinde yoğun bir çalışma gerçekleştireceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Hak-İş ve SWTUF eğitim toplantısı

ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Anayasa değişikliğini Hak-İş olarak destekleme kararı aldık. Bu, 22 sendikamızın oy birliğiyle aldığı bir karardır. Bu karar gereği, 16 Nisan'a kadar meydanlarda, Türkiye genelinde yoğun bir çalışma gerçekleştireceğiz." dedi.

Arslan, Emek Konukevi'nde düzenlenen "Hak-İş ve Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) Arasında İkili İlişkileri Güçlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain işgal ve darbe girişimi sonrasında SWTUF'tan bir heyetin Türkiye'ye geldiğini anımsattı. Daha sonra SWTUF'un Sudan'da geniş katılımlı bir toplantı düzenlediğini ve kendisinin de bu toplantıya katıldığını belirten Arslan, "Ellerinde Türk ve Sudan bayrakları ile gerçek bir dayanışmayı gösterdiler." ifadesini kullandı.

Arslan, şöyle devam etti:

"Çünkü hala 15 Temmuz travmasını tam olarak atlatamadık. Hala o hain örgüt, bütün alanlarda direnmeye devam ediyor. Türkiye'nin kılcal damarlarına kadar girmiş bir gizli, sinsi örgütten bahsediyoruz. Gerçekten mücadele etmek çok zor.

Darbe girişiminde Türkiye'nin müttefiki olduğunu söyleyen batılı ülkeler, sendikacılar ve federasyonlar sessiz kaldı. Adeta darbe girişiminin başarılı olmasını temenni eder bir tutum sergilemişlerdir. Uzun süre darbecilerin başarılı olmasını beklemişlerdir ve başarısızlık olunca da cılız, hafif mesajlar yayımlamışlardır."

Arslan, Hak-İş'in 15 Temmuz darbe girişiminde ciddi bir tavır ve mücadele ortaya koyduğunu ifade ederek, olay anında hemen harekete geçtiklerini, konfederasyonun gerekli çağrıları yaptığını ve konfederasyon yöneticilerinin meydanlarda olduğunu söyledi.

Konuşması sırasında gözleri dolan Arslan, "O gece kardeşlerimizin bir bölümünü kaybettik. Birlikte çalıştığımız. Ellerinde silah yok sadece Türk bayraklarıyla hem Meclisimizi hem Genelkurmay Karargahını korumak adına arkadaşlarımızın 4 tanesini şehit verdik. Yaklaşık 100 civarında yaralımız vardı ve bunlardan 15'i ağır yaralıydı. Tedavileri devam ediyor. Onların hepsinin ortak bir mücadelesi vardı; Türkiye Cumhuriyeti devletini asla teslim etmeyeceğiz. Bunun için canlarını feda ettiler." dedi.

Hala Türkiye'nin müttefiki olan Amerika ve Batının Türkiye'yi ısrarla bölmek istediğini ifade eden Arslan, şunları söyledi:

"Çünkü Türkiye büyük bir lokma, yutamıyor. Onun için biz içeride ve dışarıda hala ciddi bir tehditle karşı karşıyayız. Türkiye'de ne kadar terör örgütü varsa Türkiye'ye karşı ortak hareket ediyorlar. PKK, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ. Bütün bu terör örgütlerinin bir tek amacı var. Türkiye'yi güçsüzleştirmek, bölmek ve Batılı emperyalist güçlerin kontrolüne vermek istiyorlar. Direnen bir lider ve halk var. Bunu kırmak istiyorlar."

- "Referandum Türkiye için tarihi bir öneme sahip"

16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına da değinen Arslan, bunun Türkiye için tarihi bir öneme sahip olduğunu söyledi. Arslan, halkın, "evet" oyuyla anayasa değişikliğini kabul etmesi halinde 17 Nisan'da yeni bir Türkiye ile karşılaşılacağına inandığını kaydetti.

Arslan, "Biz, siyasi krizler, onların sebep olduğu ekonomik krizler, onların sebep olduğu darbeler, iç kargaşaların sona ermesine inanıyoruz. Bunun için de anayasa değişikliğini Hak-İş olarak destekleme kararı aldık. Bu, 22 sendikamızın oy birliğiyle aldığı bir karardır. Bu karar gereği, 16 Nisan'a kadar meydanlarda, Türkiye genelinde yoğun bir çalışma gerçekleştireceğiz." dedi.

Toplantı kapsamında, "toplu iş hukuku, toplu sözleşme ve müzakere teknikleri, yeni ve etkin sendikacılık inşa etmek, sendikal hareket, hedefler ve strateji, sendikal iletişim ve sendikal harekette kadın" konularında sunumlar yapılacak.

Yorumlar