HAK-İŞ ile YEE arasında Türkiye'nin tanıtımında iş birliği

- HAK-İŞ ile Yunus Emre Enstitüsü arasında, HAK-İŞ'in yurtdışında iletişim içinde olduğu yabancı sendikalara ve sivil toplum örgütlerine Türkiye'nin tanıtılmasına yönelik protokol imzalandı - HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: - "Yurt dışında 50'den fazla ülkede pek çok sivil toplum örgütüyle işbirliği yapıyoruz. O sendikalar ile Yunus Emre Enstitüsü arasında köprü kurarak, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının Türk kültürünü, Türk dilini öğrenmeleri konusunda işbirliği yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
HAK-İŞ ile YEE arasında Türkiye'nin tanıtımında iş birliği

ANKARA (AA) - HAK-İŞ ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE) arasında, konfederasyonun yurt dışında iletişim içinde olduğu yabancı sendikalara ve sivil toplum örgütlerine Türkiye'nin tanıtılmasına yönelik protokol imzalandı. Protokolle Enstitü, HAK-İŞ kanalıyla yabancı sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile kültürel ve sosyal iş birlikleri yaparak Türkiye'yi tanıtacak.

Konfederasyon Genel Merkezinde düzenlenen protokol imza törenine, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Şeref Ateş ve ilgililer katıldı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, burada yaptığı konuşmada, Yunus Emre Enstitüsünün eski bir kurum olmamasına rağmen Türkiye'yi dünyaya tanıtma konusunda önemli başarılara imza attığını dile getirdi.

HAK-İŞ'in YEE'nin danışma kurulunda yer aldığını belirten Arslan, "Bir mevzuat dolayısıyla bir araya gelmiyoruz. Ülkemizin itibarı ve görüntüsünü en iyi temsil etmek için bir aradayız. İhtiyaçtan dolayı bir araya geliyoruz. Kültürümüz ve ülkemizin dışarıdaki itibarı ve görüntüsü için niyet ortaya koyuyoruz." diye konuştu.

Konfederasyon olarak yurt dışında 50'den fazla ülkede pek çok sivil toplum örgütüyle iş birliği yaptıklarına dikkati çeken Arslan, "O sendikalar ile Yunus Emre Enstitüsü arasında köprü kurarak, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının Türk kültürünü, Türk dilini öğrenmeleri konusunda iş birliği yapacağız. Sadece üyelerimiz değil, üye olmayan, bizimle iş birliği yapan sendikalara da Türk kültürünü öğreteceğiz. Biz kuru bir sendikacılık yapmıyoruz. Bu medeniyetin çocuklarıyız. Protokolü, yaptığımız faaliyetlerle ete kemiğe büründüreceğiz."

- YEE 55 merkezde

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş ise Türkiye'yi daha yakından tanıtmak için dünyanın her yerinde faaliyette olduklarını belirtti.

YEE'nin 2009'da kurulduğunu ve dünyada 55 merkezleri olduklarını kaydeden Ateş, "HAK-İŞ'in irtibatlı olduğu çok sayıda yabancı sendikalar var ve bu sendikalar, sivil toplum örgütlerinin Türkiye'ye ilgisi bulunuyor. Türkiye'nin tanıtımında bu noktada, destek vermek istiyoruz." diye konuştu.

Ateş, HAK-İŞ ile YEE'nin, faaliyetleri bakımından çok farklı kurumlar gibi göründüğünü ama Türkiye'nin gücünü arttırıcı faaliyetlerde iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.


Yorumlar