HAK-İŞ Genel Sekreteri Yıldız:

- "Ülkelerin sıcak ilişkileri, işçilerin ve halkların ilişkilerini de çok hızlandırıyor"

Google Haberlere Abone ol
HAK-İŞ Genel Sekreteri Yıldız:

ABUJA (AA) - Hak İşçi Sendikalar Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Sekreteri Osman Yıldız, "Ülkelerin sıcak ilişkileri, işçilerin ve halkların ilişkilerini de çok hızlandırıyor." dedi.

Nijerya İşçi Kongresi'nin 40. yıldönümü çerçevesinde başkent Abuja'da düzenlenen programa, HAK-İŞ Genel Sekreteri Yıldız, Nijerya Ulusal Seçim Komisyonu Başkanı Attahiru Muhammadu Jega, bazı işçi sendikalarının temsilcileri, Abuja'da görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve işçiler katıldı.

Yıldız, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konfederasyon olarak Afrika'daki işçi örgütleriyle çok yakın ilişkileri bulunduğunu, 6 yıldır hemen hemen bütün Afrika ülkelerinin işçi konfederasyonlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını ve ilişkileri geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Afrika ülkelerinde farklı programlar düzenlediklerini, buradaki sendikacıların da HAK-İŞ'in toplantılarına katıldıklarını anlatan Yıldız, "Farklı eğitim programları uyguluyoruz. Onların kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi için katkılar sağlıyoruz." dedi.

Nijerya İşçi Kongresi'nin, HAK-İŞ Konfederasyonu'na büyük önem verdiğini dile getiren Yıldız, "iki kurumun birbirlerini kucaklayarak yola devam ettiğini" söyledi.

Afrika'da toplumsal gelişmeye dönük çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Yıldız, "Afrika ile ilişkimizin geliştirilmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açılım başlattı. Bu açılım bizim ilişkilerimizi de çok olumlu etkiliyor. Ülkelerin sıcak ilişkileri, işçilerin ve halkların ilişkilerini de çok hızlandırıyor." diye konuştu.

Nijerya İşçi Kongresi Başkanı Ayuba Wabba da programdaki konuşmasında, "Bir örgütün 40. yılının dolması az bir şey değil, özellikle Nijerya gibi bir ülkede." dedi.

Wabba, Kongrenin 1978'ten bu yana işçilerin haklarını koruduğunu ve ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.


Yorumlar