HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan:

- "Taşeron sorununun çözümü, kamuda hem maliyeti düşürecek hem de hizmetlerin kalitesi ve verimliliğini artıracaktır. Çalışma hayatında reform niteliğindeki bu düzenleme ile artık gelecekten daha umutluyuz"

Google Haberlere Abone ol
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan:

ANKARA (AA) - HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Taşeron sorununun çözümü, kamuda hem maliyeti düşürecek hem de hizmetlerin kalitesi ve verimliliğini artıracaktır. Çalışma hayatında reform niteliğindeki bu düzenleme ile artık gelecekten daha umutluyuz." ifadesini kullandı.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, HAK-İŞ'in uzun yıllardan bu yana çalışma hayatının kanayan bir yarası olan taşeron, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının tespiti ve çözümü konusunda önemli çalışmalara imza attığını belirtti.

HAK-İŞ'in taşeron işçilere yönelik örgütlenme kampanyaları başlattığını ve büyük başarılar elde ettiğini ifade eden Mahmut Arslan, "Ücretli modern köle muamelesi gören taşeron işçilerin başta sendikal örgütlenmeler olmak üzere çalışma şartlarının düzeltilmesi, toplu sözleşme sistemine dahil edilmesi ve kamuda kadrolu işçi yapılması konusunda HAK-İŞ'in başlattığı mücadele önemli bir karşılık bulmuş ve zaman içerisinde aşamalı olarak da olsa kazanımlar elde edilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Taşeron sorunun büyük ölçüde çözüme kavuşturulmasını, hem ülke hem de çalışma hayatı için "tarihi bir adım" olarak değerlendirdiklerini aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Çünkü Türkiye'de, kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde taşeron uygulaması yasaklanmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin endüstri ilişkileri sisteminde ve çalışma hayatında bugüne kadar yapılmış en büyük reformdur. Taşeron sorununun çözümü, kamuda hem maliyeti düşürecek hem de hizmetlerin kalitesi ve verimliliğini artıracaktır. Çalışma hayatında reform niteliğindeki bu düzenleme ile artık gelecekten daha umutluyuz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, taşeron, geçici ve mevsimlik işçiler konusunda geçmişten bu yana üyelerimizden aldığımız güçle kararlı bir şekilde yolumuza devam ettik ve kazanımlarımızı aşamalı bir şekilde elde ettik. Bundan sonra da KİT'ler başta olmak üzere varolan ve ortaya çıkacak eksikliklerin giderilmesi için yine üyelerimizden aldığımız güç ve destekle mücadele etmeye devam edeceğiz."

Mahmut Arslan, bütün çalışanların emeklerinin karşılığını aldığı, güvencesiz çalışmanın önlendiği, kayıt dışı istihdamın olmadığı, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırıldığı, işsizliğin ve iş kazalarının olmadığı bir yıl dileyerek, daha güçlü bir Türkiye umut ettiklerini ifade etti.

Yorumlar