Hak-İş, 1 Mayıs'ı Sakarya'da kutlamaya hazır

- Hak-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Yıldız: - "Keyifli bir 1 Mayıs için hazırız. İnşallah düğün, şenlik havasında olacağını düşünüyoruz" - "Sınırlandırmaya çalıştık ama ona rağmen 45 ilden arkadaşlarımız burada olacak. Organize olan 30 bin işçi var, Sakarya'dakilerle 40 bin civarında olacağını bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Hak-İş, 1 Mayıs'ı Sakarya'da kutlamaya hazır

SAKARYA (AA) - Hak-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Osman Yıldız, Sakarya'da düzenlenecek 1 Mayıs kutlamalarına yönelik hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "İnşallah düğün, şenlik havasında olacağını düşünüyoruz." dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları dolayısıyla mitingin yapılacağı Kent Meydanı'nda incelemelerde bulunan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlıkların iyi geçtiğini belirterek, meydanda dev platformların yer alacağını ifade etti.

Yıldız, "Şu anda her şey yolunda. Keyifli bir 1 Mayıs için hazırız. İnşallah düğün, şenlik havasında olacağını düşünüyoruz. Daha önceki 1 Mayıslarda bunu başardık, şimdi de aynı şeyi başarmayı istiyoruz. Sakarya buna çok hazır." diye konuştu.

Yıldız, kutlamalara yoğun bir katılımın olacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Türkiye'nin her köşesinden Sakarya'ya gelmek için büyük bir talep oldu. Fakat diğer illerde kutlama programlarımız olduğu için bütün Türkiye'den talepleri kabul etmedik. Sınırlandırmaya çalıştık ama ona rağmen, 45 ilden arkadaşlarımız burada olacak. Organize olan 30 bin işçi var, Sakarya'dakilerle 40 bin civarında olacağını bekliyoruz. Bütün konfederasyonların, sendikaların Türkiye çapında örgütlenmesini ve 1 Mayıs'ı kutlamasını istiyoruz. Dolayısıyla halkımızla iç içe 1 Mayıs olgusunun oluşturulmasını bekliyoruz."

Yorumlar