Haim Fresco kimdir, nerelidir?

Haim Fresco kimdir, nerelidir, neden gündeme geldi, ne iş yapıyor soruları spor camiasında ara ara gündem olan sorulardır. Özellikle transfer dönemlerinde sık sık bu sorular soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Haim Fresco kimdir, nerelidir?

Haim Fresco kimdir, nerelidir, ne iş yapar, mesleği nedir, nerede yaşar, neden sık sık gündeme gelir? Galatasaray camiasında çok duyulan ancak futbol dünyasında da ara ara anılan bu ismin kim olduğu  merak ediliyor. Peki, kimdir Haim Fresco? 

Haim Fresco kimdir
Haim Fresco uzun yıllar boyunca hayali bir kişi olarak bilindi

 

Haim Fresco adı Galatasaray'da ne zaman bir transfer süreci yaşansa gündeme gelen bir isimdir.

Özellikle de Özhan Canaydın döneminde Avrupa'dan yapılacak futbolcu transferlerinde sık sık Haim Fresco adı sıklıklı anılırdı. 

Adı anılırdı ancak kendisini ne gören ne de bilen vardı. Bu nedenle birçok kişi onun sadece bir efsaneden ibaret olduğunu, aslında böyle biri olmadığını savunurdu. 

Haim Fresco, Avrupa'nın minik ülkelerinden Monako'da yaşayan bir iş adamıdır. 

İş sahası ise tekstil sektörüdür. 

Türkiye ve Galatasaray ile ilgisi ise Galatasaray'ın rahmetli başkanlarından Özhan Canaydın'ın ortağı olmasıdır. 

Özhan Canaydın döneminde Avrupa'dan yapılacak transferlerde sürekli devreye girmiş ve iş bitirmiştir. 

Haim Freso
Haim Freso

 

Türk futbol kulüplerinin transferler konusundaki durumunu, “Türkler satmasını da almasını bilmiyor. Hem alırken, hem de gönderirken paralar ödeniyor. Herhalde bunu yapan tek ülke Türkiye” ifadeleriyle eleştiren Haim Frensco, kendisi ile ilgili olarak da, "Bazen benim gerçek olmadığımı düşünenler bile olmuştur. Böyle biri aslında yok demişlerdir. Ne bileyim bir roman kahramanı gibi kendimi hissettiğim zamanlar bile olmuştur” ifadelerini kullanıyor.

Haim Fresco Galatasaray üyeliğinde 25. yılını tamamlayarak divan üyeliğini kazanmış isimlerden biridir.

Galatasaray ile olan ilişkisini ise şöyle tanımlıyor: 

Galatasaray ile rahmetli ortağım Özhan Canaydın’dan dolayı her zaman yakın oldum. Galatasaray adımlarım onunla beraber oldu. Galatasaray’ı hep takip ediyorum ve çok yakın ilişkilerdeyim. Aynı zamanda divan üyesi de oldum. Canaydın’dan sonra bütün başkanlar ve yönetimlerle de ilişkilerim devam etti. Bir yardımım dokunduğu takdirde Galatasaray’ın her zaman emrindeyiz. Transfer dönemlerinde ilişkilerimden dolayı elimden gelen her türlü yardımı yapıyorum.

2015 yılında Galatasaray’da 25 yılını dolduran Haim Fresco, Divan Kurulu beratını teslim aldı.

BAŞKANLIK SEÇİMİNDE TARAFINI SEÇTİ

Haim Fresco en son bugün Galatasaray başkanlık seçimlerine bir gün kala gündem oldu. Gündem olmasının nedeni ise başkanlık seçimlerinde oyunu kime vereceğini açıklamasıydı. 

Haim Fresco yarın yapılacak olan seçimli genel kurulda oy kullanmak için İstanbul'a geldi. Monaco'da yaşayan Fresco, Sözcü'ye genel kurul öncesinde değerlendirmeler de bulunurken kendi tercihi ile ilgili olarak ise, “Oyum Burak Elmas'a desteğim Galatasaray'a” yorumunu yaptı.

Galatasaray camiası için mevcut seçimin çok önemli olduğunun altını çizen Haim Fresco şunları söyledi: “Burak ile karşılıklı sevgimiz, saygımız sonsuz. Burak'ın ayrı bir yeri var ben de. Galatasaray için çok zor bir dönemden geçiyoruz. Galatasaray hiçbir zaman 5 adaylı bir seçim yapmamıştı. Galatasaray'ın 5 adaylı seçime gitmesi çok doğru olmadı. Güç birliği olması gereken zamanda bu kadar ayrışmak doğru olmadı. Çok adaylı seçim süreci nasıl ki yanlışsa, son dakikada çıkarılan yönetim kurulu listeleri de bir o kadar yanlış. Bu piyango çekilişi değil ciddi bir iş. 3 haftada liste yapıp aday olarak ortaya çıkamazsınız. Bu kadar ciddi sorunların çözümünü 3 haftada nasıl buldunuz? Adaylardan Yiğit beyin konuşmasını dinledim. Seçim ertelendi insanlar listelerini değiştirdi diyor. Zorunluluktan dolayı adaylar kurullarında bir kişiyi değiştirir, iki kişiyi değiştirir ama aday değilken aday olmak ayrı bir şey. Sıfırdan liste yapmakla iki kişiyi değiştirmek arasında çok büyük fark var. Galatasaray bu kadar kısa sürede yapılan listelerle değil, sorun analizlerini yapmış, çözüm yolunu belirlemiş aday ve ekiplerle hareket etmek zorunda. Artık Galatasaray ve ülke futbolu için kaybedilecek zaman yok.”


 

Yorumlar