Hafter'i ağırlayan İtalya Başbakanı Conte, Türkiye'ye geliyor

Geçtiğimiz gün Roma'da darbeci General Halife Hafter'i ağırlayan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte Türkiye'ye geliyor. Conte'nin dosyasındaki ana gündem maddelerinden biri Libya.

Google Haberlere Abone ol
İtalya Başbakanı Conte, Türkiye'ye geliyor

Libya, Suriye, ABD-İran gerilimi derken Türkiye son günlerde yoğun bir diplomasi trafiğine sahne oldu.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte önümüzdeki hafta Pazartesi Türkiye'ye geliyor. 13 Ocak Pazartesi günü Türkiye'ye gelmesi beklenen Conte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Conte'nin dosyasındaki önemli ana gündem maddelerinin başında Libya konusu yer alıyor.

HAFTER'İ AĞIRLAMIŞTI

İtalya Başbakanı Conte, Libya'daki meşru hükümete karşı savaşan darbeci General Halife Hafter'i  geçtiğimiz gün Roma'da ağırlamıştı. Görüşme sonrasında İtalya makamlarından resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Öte yandan Ulusal Mutabakat Hükümeti lideri Sarrac’ın da aynı gün içinde İtalya Başbakanı Conte ile görüşmesi planlanmış ancak o görüşme Sarrac tarafından iptal edilmişti.

İtalya Başbakanı Conte, Hafter ile görüştükten sonra Türkiye’de olacak. Erdoğan-Conte görüşmesinde Libya’daki son durum ile Türkiye ve Rusya’nın yaptığı ateşkes çağrısının da masaya yatırılması bekleniyor.

 

Yorumlar