Hafter'in donanma komutanı: Türkiye'nin gemilerini batıracağım

Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakatın ardından Halife Hafter'e bağlı donanma gücü komutanı Faraj el Mahdawi, Türk gemilerini vurmakla tehdit etti.

Google Haberlere Abone ol
Hafter'in donanma komutanı: Türkiye'nin gemilerini batıracağım

Libya'dan gelen son haberler, Libya halkının Türkiye ve Libya arasında imzalanan mutabakatın tam not aldığını gösteriyor. Ancak, anlaşmadan en az Yunanistan kadar rahatsız olan birileri var.

Türkiye ve Libya arasında Akdeniz'deki deniz yetki alanlarına ilişkin varılan mutabakatın yankıları uluslararası boyutta sürüyor.

Libya'da Halife Hafter'e bağlı donanmanın komutanı Faraj el Mahdawi, Türkiye'yle ilgili ortalığı karıştıracak ifadeler kullandı. Mahdawi, yaptığı açıklamada Halife Hafter'den Türk gemileri için vur emri aldığını söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan, geçtiğimiz dönemlerde ABD ve Avrupa Birliği'ni de arkasına alarak Doğu Akdeniz'i tek taraflı olarak 'paylaşma' çalışmaları yapmış bunun içinde İsrail ve Mısırla bir ittifak kurmuştu.

Türkiye, ise Yunanistan'ın bu adımına karşılık Türkiye'nin karşı kıyısında bulunan Yunanistan ile masaya oturmuş ve Yunanistan'ın Akdeniz'de kurduğu sözde hakimiyeti yerle bir etmişti.

"TÜRK GEMİLERİNİ BATIRACAĞIM"

Türkiye ile Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında imzalanan anlaşmanın ardından Yunanistan ve Libya'daki Hafter cephesinden tepkiler geldi.

Libya'da ülkenin doğusunu kontrol altında tutan, Suudi Arabistan, İsrail ve Fransa tarafından desteklenen ve Türkiye'yi düşman olarak gören General Hafter'e bağlı donanmanın komutanı Türkiye'yi tehdit etti.

Yunan medyasına konuşan Faraj el Mahdawi, Türkiye'yi tehdit ederek, 'bölgeye yaklaşacak herhangi bir Türk gemisini batırma emri aldığını' söyledi. Greek Reporter'ın aktardığına göre Mahdawi, "Hafter'den emir aldım. Türk arama gemileri varır varmaz onları batıracağım" dedi.

ERDOĞAN ANLAŞMA İMZALAMIŞTI

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile İstanbul'da görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'deniz yetki alanlarının sınırlandırılması' anlaşması imzalamıştı.

O anlaşmanın ardından hem Yunanistan'dan hem de Güney Kıbrıs'tan birbiri ardına açıklamalar gelmişti. Yunanistan Libya Büyükelçisi'ni sınır dışı ederken, Türkiye'yi de yapılan anlaşma nedeniyle BM'ye şikayet etmişti.

Yorumlar