Hafter güçleri kimdir? Hafter'i kimler destekliyor? Hafter güçleri nedir?

Hafter güçleri kimdir? Hafter'i kimler destekliyor? sorularının yanıtı internet üzerinden araştırılmaya devam ediyor. Peki, Halife Hafter kimdir? Kimler Hafter'i destekliyor?

Google Haberlere Abone ol
Hafter güçleri kimdir? Hafter'i kimler destekliyor? Hafter güçleri nedir?

Hafter güçleri kimdir? Hafter'i kimler destekliyor? sorularının yanıtı Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne karşı savaş Hafter güçlerini merak eden vatandaşlar tarafından internet üzerinden araştırılmaya devam ediyor. Peki, Halife Hafter kimdir? Kimler Hafter'i destekliyor?

Libya'da Muammer Kaddafi'nin indirilmesi ve öldürülmesinin ardından birlik bir türlü sağlanamadı. Kaddafi'nin ölümünden bu yana iç savaşa sahne olan ülkede kendini meşru ilan eden iki ayrı güç var. 

Bir yanda başkent Trablus'ta yerleşik olan Ulusal Mutabakat Hükümeti‘nin merkezi diğer yanda ise Halife Hafter'in kontrolünde bulunan Temsilciler Meclisi var.

BM, tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti bazı Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Türkiye, Katar ve birçok BM üyesi ülke tarafından destekleniyor.

Diğer tarafta ise Halife Hafter'in darbe ile başa geçtiği Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi var. Hafter'i destekleyen ülkeler ise Rusya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fransa'dır. 

Tobruk'ta kurulan Meclis ve ‘Libya Ulusal Ordusu‘ Türkiye karşıtı General Hafter’in darbesi sonrası kuruldu.

Yorumlar