Haftanin nerede, nereye bağlı?

Haftanin nerede, nereye bağlı sorular Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği Pençe-Kartal Harekatı'nın kara ayağında komandoların bölgeye girmesiyle sıkça sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Haftanin nerede, nereye bağlı?

Haftanin nerede, nereye bağlı, yerleşim yeri mi yoksa bir dağ mı soruları Pençe-Kartal Harekatı sonrası merak konusu oldu. 

Irak'ın kuzeyinde yer alan Haftanin Kandil Dağları'nın uzantısı olarak bilinen bir bölgedir. Türkiye'de Şırnak iline sınır bölgede yer alıyor.

Terör rögütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarından birisi olarak biliniyor Haftanin. 

Haftanin, Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Duhok şehrinin sınırları içerisinde bulunuyor. Duhot, Irak ile Türkiye arasındaki en geniş sınırı kaplayan şehirdi. Hatta Türkiye ile Irak sınırın tamamına yakını Duhok ilinin sınırlarında bulunuyor. Terör örgütünün Zap, Avaşin, Matina, Gara gibi kampları da bu il sınırları içindedir.

Irak'ın kuzeyinde terör örgütünün ana karargahının bulunduğu Kandil dışında birçok noktada kampları bulunuyor. Bunlar Zap, Avaşin, Haftanin, Metina ve Gare kampları olarak biliniyor. Türkiye şu ana kadar birçok kez bu kampları yerle bir etti. 

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'ın anlattığına göre;  Sinat ve Haftanin en başından beri, PKK'nın kullanmış olduğu en temel alanlardan bir tanesi. Bütün Şırnak'ı göğüsleyen temel kamp alanları, teröristlerin yuvalandığı yüzlerce kamp bölgesiyle birlikte binlerce mağara var.

Şırnak ve Hakkari'de şu ana kadar düzenlenen terörist saldırılarının kaynağı Haftanin kampı olarak biliniyor. Burada yuvalanan teröristler, fırsat bulduklarında Şırnak ve Hakkari sınırından sızarak sınır karakollarına ve üs bölgelerine saldırılarda bulunarak anında geri kaçıyordu.

TSK'NIN ÜS BÖLGESİ VAR

Haftanin'de aynı zamanda TSK'nın bir üs bölgesi de bulunuyor. Bu üs bölgesine de bazen terör örgütü tarafından saldırılar düzenleniyor, şehit haberleri geliyor. Son olarak 24 Nisan günü terör saldırısı olmuş, burada bulunan askerlerimizden biri şehit düşmüştü.

PENÇE-KARTAL HAREKATINDAN GÖRÜNTÜLER

 

Detaylar Geliyor...

Yorumlar