Pazar günü hangi illerde sokağa çıkma yasağı var?

Pazar günü hangi illerde sokağa çıkma yasağı var hangi illerde yok sorusu kafası karışanlar tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Bakanlığın açıkladığı tabloya göre hafta sonu yasağı kırmızı kategorideki illerde tamamen uygulanacak. Turuncularda sadece pazar günü, diğerlerinde ise yasak yok.

Google Haberlere Abone ol
Pazar günü hangi illerde yasak var?

Pazar günü yani 4 Nisan 2021 günü hangi illerde sokağa çıkma yasağı var? Hafta sonu yasağı hangi illerde var veya hangi illerde hafta sonu yasağı yok soruları kafası karışanların merakla cevabını aradığı sorular oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kısıtlama kararlarından sonra İçişleri Bakanlığı da detayları açıkladı. 

Bakanlık tarafından yayınlanan genelgeye göre; 

Kovid-19 bakımından düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak. Yani bu illerde hafta sonu gündüz yasak yok. 

Yüksek riskli illerde kısıtlamalar cuma 21.00-cumartesi 05.00, cumartesi 21.00-pazartesi 05.00 saatleri arasında uygulanacak. Yani bu illerde hafta sonu sadece Pazar günü yasak var. 

Çok yüksek riskli illerde sokağa çıkma kısıtlaması cuma 21.00'de başlayıp pazartesi 05.00'te bitecek şekilde uygulanacak. Bu illerde ise ise hem Cumartesi hem de Pazar günü sokağa çıkma yasağı var.

Daha net anlatmak gerekirse aşağıdaki grafiğe bakabilirsiniz: 

hangi illerde sokağa çıkma yasağı var

 

Yorumlar