Hafta sonu yağmur var mı? Meteorolojiden yağmur uyarısı geldi HARİTALI

Meteoroloji bugün ve hafta sonu yurdun büyük bir kesiminde kuvvetli yağışların etkili olacağı uyarısında bulundu. Yurdun doğu kesimlerinde ise karlı bir hava beklentisi söz konusu.

Google Haberlere Abone ol
Meteorolojiden yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler ışığında, Türkiye genelinde yağmur ve kar yağışı beklendiği bildirildi. Yapılan tahminlere göre, ülkenin büyük bölümü yağış altında olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağmurlu geçecek. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi kar yağışı altında olacak.

Bölgelere Göre Yağış Durumu

Yağışların, Antalya, Hatay, Mersin çevrelerinde sağanak yağmur şeklinde, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Van çevrelerinde ise yoğun kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor. Ülkenin genelinde çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Batı Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülecek.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor; yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Öğleden sonra Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu durum ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara yol açabilir. Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgârın kuvvetli esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölge Bölge Hava Durumu

  • İstanbul: Yağmurlu, 13°
  • Ankara: Yağmurlu, 10°
  • İzmir: Yağmurlu, 15°
  • Antalya: Yağmurlu, 14°
  • Trabzon: Bulutlu, 17°
  • Bursa: Yağmurlu, 11°
  • Adana: Yağmurlu, 12°
  • Diyarbakır: Yağmurlu, 8°
  • Gaziantep: Yağmurlu, 7°
  • Ağrı: Karla karışık yağmurlu, 1°

TÜRKİYE GENELİ HARİTALI DURUM

Türkiye geneli bugün ve hafta sonu haritalı hava durumu raporu şöyle:

Yorumlar