Hafta sonu hava nasıl olacak, Türkiye geneli 5 günlük haritalı hava durumu

Türkiye genelinde hafta sonuna kadar yağışlı havaların hakim olması bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre yurdun büyük bir kısmı yağışlı havaların etkisine girmiş durumda. Yağışlar pazartesi gününe kadar devam edecek. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak? İşte 5 günlük haritalı hava durumu:

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Geneli 5 günlük haritalı hava durumu

Türkiye'nin başta kuzeyi ve kuzey batısı olmak üzere büyük bir kesimi yağışlı havaların etkisine girmiş durumda. Havaların bir türlü ısınmadığı mayıs ayının son haftası da yine hem soğuk hem yağışlı geçiyor. Meteoroloji verilerine göre yağışların hafta sonuna kadar hatta pazartesi gününe kadar süreceği tahmin ediliyor. İşte Türkiye geneli 5 günlük haritalı hava durumu:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz, Erzurum, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken rüzgarın genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI VE RÜZGAR UYARISI

Yağışların; Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Perşembe günü yurdun kuzeyi ve batı kesimlerinin yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

 

Cuma günü ise Güneydoğu Anadolu dışında kalan bütün bölgelerde yağış bekleniyor.

 

Yağışların hafta sonunda Marmara ve Doğu Karadeniz'de etkisini sürdüreceği belirtiliyor.

 

Pazar günü ise Marmara ve Ege Bölgeleri'nde yağışını etkisini tekrar arttırması bekleniyor.

 

Yağışların Pazartesi günü Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz Bölgelerinde etkili olması bekleniyor.

 

Yorumlar